Annonce

Pharmadanmark får ny formand

Tanja Villumsen er ny formand for Pharmadanmark

Det skriver fagforeningen i en pressemeddelelse.

Pharmadanmark har tirsdag aften valgt ny formand. Det skete på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde, hvor 42-årige Tanja Villumsen blev valgt uden modkandidat.

Tanja Villumsen arbejder til dagligt i Novo Nordisk i Måløv med klinisk forskning inden for stamcelleterapi.

Ifølge Pharmadanmark har fagforeningen valgt en formand med indsigt i vilkårene i life science-industrien. Med tidligere stillinger som klinisk farmaceut på et hospital og som apoteksfarmaceut har hun også erfaring med patientbehandling.

Rikke Løvig Simonsen har været formand for Pharmadanmark i syv år, men stopper efter eget ønske ved udgangen af august, da hun har fået job som sygehusapoteker i Region Hovedstaden.

Kilde: Pharmadanmark

Moderna ansøger om godkendelse til omikron-vaccine hos FDA

Moderna meddelte i går, at virksomheden har ansøgt FDA om nødgodkendelse for sin omicron-målrettede bivalente COVID-19-boostervaccine.

Det skriver Moderna i en pressemeddelelse.

Ansøgningen er til en boosterdosis på 50 mg til voksne på 18 år og ældre og er baseret på prækliniske data samt tilgængelige kliniske forsøgsdata fra afprøvninger af vaccinen.

For nylig tog britiske sundhedsmyndigheder firmaets omikron-vaccine i brug.

»Vi har arbejdet tæt sammen med FDA for at sikre, at amerikanerne vil have adgang til Modernas opdaterede, bivalente booster, som, hvis den er godkendt, kan tilbyde højere, bredere og mere holdbar beskyttelse mod COVID-19 sammenlignet med den i øjeblikket autoriserede booster,« sagde Stéphane Bancel, administrerende direktør i Moderna.

Kilde: Moderna

Annonce

Pfizer deler interimdata fra fase 2-forsøg med COVID-19-vaccine til børn

Pfizer kom i går med opdaterede effektdata fra et fase 2/3-forsøg, der evaluerer en lavdosis Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccine til børn i alderen seks måneder til og med fire år.

Det skriver Pfizer i en pressemeddelelse.

De nye data styrker tidligere interime effektivitetsdata indsamlet i marts og april 2022.

Pfizer har netop ansøgt om godkendelse til denne målgruppe hos både FDA og EMA, og derfor er de nye data afgørende for firmaerne bag.

Ifølge Pfizer havde vaccinen en effektivitet på 73,2 pct. Data er baseret på 13 tilfælde af smitte i gruppen af forsøgsdeltagere, der modtog Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaccine (n=794) og 21 tilfælde i placebogruppen (n=351).

Kilde: Pfizer

Novo Nordisk går efter 25 pct. vægttab med ny behandling

Novo Nordisks koncernchef Martin Holst Lange har en ambition om at opnå vægttab på mere end 25 pct. med kombinationsbehandlingen CagriSema, der kombinerer semaglutid og et amylin-analog, som efterligner et naturligt forekommende hormon i kroppen, i et kommende studie.

Det skriver Børsen.

Udmeldingen er opsigtsvækkende, da Novo Nordisks egen førende fedmemedicin Wegovy og den amerikanske rival Eli Lillys fedmemedicin Mounjaro ikke har præsteret vægttab for diabetikere på meget over 11 pct.

Studiet, der skal undersøge vægttab med CagriSema, er allerede undervejs i planlægningen, men ventes først igangsat næste år.

Kilde: Børsen

Flere job