Annonce

Roches blødermiddel virker på spædbørn

Foreløbige data fra Roches fase III-studie præsenteret på ASH 2022 viser, at Hemlibra opnåede meningsfuld blødningskontrol hos spædbørn fra fødslen.

Det skriver Roche.

HAVEN 7-studiet var yderligere designet til at bekræfte fordelene ved forebyggende behandling med Hemlibra fra fødslen hos spædbørn med svær hæmofili A.

I undersøgelsen havde 77,8% af deltagerne ingen blødningsepisoder, der krævede behandling.

Kilde: Roche

Novo sender Wegowy på markedet i Danmark

Novo Nordisk lancerer fedmeproduktet Wegowy i Danmark som det første land efter lanceringen i USA.

Det skriver Medwatch.

Produktet opnåede ikke generelt tilskud, ligesom forgængeren Saxenda heller ikke gjorde det, og dermed skal patienterne selv betale de 47 kr., som behandlingen koster pr. daglig dosis.

»Grunden til at vi lancerer det i Danmark er selvfølgelig, at der et stort fokus på Danmark, fordi det er hjemmemarkedet for Novo Nordisk. Vi vil gerne gøre en forskel i Danmark, siger Jesper Thiesen, der er dansk landechef i Novo Nordisk, til Medwatch.

Kilde: Medwatch

EMA sår tvivl om antistoffer til COVID-19

EMAs Emergency Taskforce (ETC)  advarer om, at monoklonale antistoffer muligvis ikke er effektive mod nye stammer af SARS-CoV-2.

Det skriver EMA.

Nylige laboratorieundersøgelser viser, at monoklonale antistoffer rettet mod spikeproteinet er dårligt effektive til at neutralisere Omicron-stammerne og BQ.1 og BQ.1.1, som forventes at blive de dominerende stammer i EU i de kommende uger.

EMA har godkendt antistoffer fra AstraZenecas Evusheld, Roches RoActemra og GSKs Xevudy som behandling på COVID-19.

Kilde: EMA

FDA giver fast track til COVID-19- og influenzavaccine

Pfizer og BioNTech modtager amerikansk FDA Fast Track-betegnelse for enkeltdosis mRNA-baseret vaccinekandidat mod COVID-19 og influenza.

Det skriver BioNTech.

Vaccinen er baseret på firmaernes mRNA-teknologi, der koder for spike-proteinet i SARS-CoV-2, samt mRNA-strenge, der koder for fire forskellige influenzastammer.

Pfizer og BioNTech har tidligere annonceret starten på et fase 1-forsøg for at undersøge sikkerheden, tolerabiliteten og immunogeniciteten af ​​deres kombinerede influenza- og COVID-19-kandidatvaccine blandt raske voksne.

 

Kilde: BioNTech

Annonce

Flere job