Annonce

Takedas danske afdeling får ny landechef

Den danske afdeling i det japanske firma Takeda har fået ny direktør. Det fremgår af selskabsregisteret, at firmaets svenske direktør Patrik Forsell ved udgangen af september stoppede. I stedet er tyske Roland Kurney indtrådt som ny administrerende direktør.

Roland Kurney kommer fra en post som CFO i Takedas tyske afdeling, hvor han har siddet siden 2016. Han har en MBA fra det tyske universitet i Augburg.

Patrick Forsell, der tiltrådte som direktør i Danmark i 2017, har mere end 20 års erfaring fra den farmaceutiske industri med forskellige ledende funktioner inden for salg, marketing og market access.

Kilde: Selskabsregisteret

Nu kan krydsvaccinerede få tredje stik med mRNA-vaccine

Sundhedsstyrelsen gør det nu muligt for personer, der er krydsvaccineret med AstraZenecas vaccine og en mRNA-vaccine, at modtage tredje stik, således at man som krydsvaccineret også opnår at få to doser mRNA-vaccine. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

I Danmark betragter sundhedsmyndighederne ellers krydsvaccination som et færdiggjort vaccinationsforløb. Det gælder dog ikke i alle lande, og derfor kan denne gruppe af borgere opleve, at de er forhindret i at rejse ind i nogle lande.

»Hvis man ikke har behov for at rejse lige nu, anbefaler vi, at man venter med det tredje stik, da man på nuværende tidspunkt er rigtig godt beskyttet mod COVID-19,« fortæller Bolette Søborg, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonc

Takeda dropper studie af pille mod udtalt dagtræthed hos patienter med narkolepsi

Det japanske firma Takeda oplyser i dag, at firmaet har stoppet deres fase 2-forsøg, hvor de undersøger effekt og sikkerhed i en pille til behandling af neurologisk eller psykisk sygdom. Det oplyser Takeda.

Firmaet skriver, at man er stoppet med at dosere forsøgspersonerne af hensyn til sikkerheden. Midlet blev undersøgt som behandling af patienter med narkolepsi og med samtidig udtalt dagtræthed.

Kilde: Takeda

EMA gransker antiviralt middel mod COVID-19

Det sydkoreanske firma Celltrion har ansøgt om en markedsføringsgodkendelse hos EMA til det monoklonale antistof Regkirona som behandling mod COVID-19 hos voksne, der ikke er i risiko for et alvorligt forløb. Det skriver EMA.

Det antivirale middel skal reducere risikoen for indlæggelse ved at koble sig på spike-proteinet hos COVID-19-smittede og dermed hæmme virussens evne til at trænge ind i kroppens celler.

EMA gransker nu fordelene og ulemperne ved Regkirona på baggrund af firmaets indsendte materiale. EMA forventer at kunne træffe en beslutning inden for to måneder.

Kilde: EMA

En ny æra for dansk influenzavaccination

Det danske arsenal tæller nu 2,5 mio. doser af udelukkende 4-valente vacciner, og med en dertil udvidelse af målgruppen er der vilje til at opruste i kampen mod luftvejsinfektioner.

Flere job