Annonce

EMA vender tommelfingeren opad til 12 nye lægemidler

Komiteen for lægemidler til brug i mennesker under det europæiske lægemiddelagentur, EMA, anbefalede på det seneste møde godkendelse af 12 nye lægemidler. Blandt dem er tre biosimilære lægemidler og tre generiske lægemidler.

CHMP anbefaler fortsat suspension af knap 400 generiske lægemidler

Det europæiske lægemiddelagentur EMA sender lægemiddelkomiteen CHMP’s endelige anbefaling til EU-kommissionen om at suspendere markedsføringstilladelserne til generiske lægemidler, hvor de underliggende bioækvivalensstudier er udført af den indiske virksomhed Synapse Labs.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse. CHMP anbefalede allerede suspension i december 2023 på baggrund af en GCP-inspektion i juli 2023, der bl.a. viste uregelmæssigheder i forsøgsdata og manglende forsøgsdokumentation. 23 danske lægemidler er berørt af sagen.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Dropper influenzavaccination af raske børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke længere at vaccinere børn i alderen 2-6 år mod influenza i forbindelse med efterårets vaccinationsprogram. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Tilslutningen er faldet, siden tilbuddet blev indført i 2021 under COVID-19. Styrelsen vurderer, at det vil kræve en ekstraordinær indsats at få tilslutningen op på et niveau, der vil have en betydelig effekt på folkesundheden og anbefaler derfor ikke at vaccinere raske børn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Sexisme er udbredt blandt ph.d.-studerende på landets universiteter

En ny rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) viser, at flere end hver tredje kvindelige ph.d.-studerende har oplevet mindst en verbal handling, der objektiviserer, ekskluderer eller nedværdiger dem på baggrund af deres køn.

Ph.d-studerende, uanset køn, har mindre sandsynlighed for at forblive i en forskerstilling på universiteterne efter afsluttet ph.d.-uddannelse, hvis de begynder deres ph.d.-uddannelse i et fagmiljø med et relativt højt niveau af sexistiske hændelser, påpeger undersøgelsen.

Kilde: VIVE

Opdaterede vejledning om behandling med psykofarmaka er i høring

En vejledning om behandling med psykofarmaka af voksne med psykiske lidelser og adfærdsforstyrrelser udarbejdet af Sundhedsstyrelsen er sendt i høring. Vejledningens funktion er at sikre, at patienterne får den rette behandling af den rette fagperson.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse. I den opdaterede vejledning frafalder kravet om, at opstart af behandling af 18-24-årige med antidepressiver skal ske ved en speciallæge i psykiatri. Ligeså vil de praktiserende læger kunne opstarte behandling af ADHD, hvis det sker i samarbejde med en speciallæge i psykiatri.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job