Biofilm gemmer på antibiotikaresistens i lang tid

Biofilm i vandløb, i jorden og i vandrensningsanlæg er et reservoir for gener for antibiotikaresistens, viser ny dansk forskning. Det betyder, at resistens er meget sværere at komme af med, end forskere hidtil har troet.

Annonce

FDA godkender behandling til patienter med Cushings syndrom

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt Recorlev som behandling til personer med Cushings syndrom, hvor kroppen producerer for meget kortison i binyrerne. Det skriver First Word Pharma.

Godkendelsen er understøttet af data fra to kliniske fase 3-studier med samlet 166 personer med Cushings syndrom.

Begge studier viste, at behandling med Recorlev kunne normalisere kroppens niveauer af kortisol eller reducere dem signifikant sammenlignet med behandling med placebo.

Kilde: First Word Pharma

FDA godkender Leo Pharma-middel mod eksem

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt Leo Pharmas Adbry som behandling til personer med moderat til alvorlig atopisk eksem. Det skriver First Word Pharma.

Indikationen for Adbry er til personer med eksem, som ikke har tilfredsstillende sygdomskontrol med de nuværende midler på markedet.

Godkendelsen af behandlingen er baseret på data fra tre kliniske fase 3-studier med næsten 2.000 personer med atopisk eksem. I alle tre forsøg forbedrede Adbry patienternes tilstand som målt på Eczema Area and Severity Index (EASI-75).

Adbry vil i USA være tilgængelig som subkutan injektion hver anden uge.

Kilde: First Word Pharma

Forsøgsordning med medicinsk cannabis forlænget

Som følge af lovændring og de tilhørende bekendtgørelser trådte en række ændringer af forsøgsordningen med medicinsk cannabis i kraft pr. 1. januar 2022. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Den nye lov betyder blandt andet, at forsøgsordningen forlænges med yderligere fire år i forhold til lægers muligheder for at ordinere medicinsk cannabis til patienter.

Producenternes muligheder for at dyrke cannabis bliver desuden gjort permanent.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Genmab køber licens til ADC-teknologi fra Synaffix

Med en ny licensaftale har Genmab sikret sig muligheden for at anvende teknologi fra det hollandske biotekselskab Synaffix. Det skriver Medwatch.

Genmab betaler indledningsvist 4,5 mio. dollar for ADC-teknologien til forskning rettet mod ét target. Derudover har Genmab også option på rettighederne til udvikling og markedsføring af eventuelle lægemiddelkandidater, der måtte komme ud af teknologien.

I alt kan samarbejdet komme til at koste Genmab 415 mio. dollar plus en procentdel af eventuelle royaltybetalinger, hvis et produkt kommer hele vejen til markedet.

Kilde: Medwatch

Annonce

Flere job