Annonce

FDA godkender middel mod dværgvækst

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt Voxzogo som behandling til børn over fem år med anchodroplasi, der er den mest almindelige form for dværgvækst. Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

Voxzogo virker ved at binde til et gen, der regulerer den fysiske udvikling gennem knoglevækst.

Lægemidlet er blevet undersøgt i et fase 3-forsøg med 121 børn, der i gennemsnit voksede 1,57 centimeter mere om året end børn, hvis de blev behandlet med Voxzogo frem for placebo.

BioMarin er firmaet bag Voxzogo.

Kilde: FDA

Lungekræftmiddel godkendt i EU

Europakommissionen har godkendt Gavreto som behandling til personer med RET-fusionspositiv avanceret ikke-småcellet lungekræft. Det skriver First Word Pharma.

Godkendelsen sker på baggrund at det igangværende fase 1/2-forsøg ARROW, hvor 72 pct. ud af 75 patienter har reageret positivt på behandlingen.

Data viser også, at blandt 136 patienter, som tidligere er blevet behandlet med Gavreto, er medianresponset 22,3 måneder. 

Gavreto blev godkendt til samme indikation i USA sidste år.

Kilde: First Word Pharma

Annonce

NICE anbefaler medicin mod blodkræft

Den britiske sundhedsmyndighed NICE anbefaler Inrebic som behandling til personer med myelofibroser, der er en sjælden form for blodkræft, som rammer knoglemarven. Det skriver PharmaTimes.

Behandlingen er den første til at blive anbefalet af NICE i mange år. I England bliver Inrebic anbefalet under Cancer Drugs Fund.

Til PharmaTimes fortæller klinisk direktør ved Guys and St Thomas’ NHS Foundation Trust, Claire Harrison, at behandlingen er meget velkommen, da der for nuværende kun er meget få behandlingsmuligheder til de fleste og ingen til de få, som ikke har gavn af de eksisterende behandlinger.

Kilde: PharmaTimes

MHRA godkender Vumerity til behandling af multiple sklerose

Den britiske sundhedsmyndighed MHRA har givet Vumerity en markedsføringsgodkendelse som behandling til personer med behandlingsgenstridig multiple sklerose. Det skriver PharmaTimes.

Vumerity repræsenterer den næste generation af medicin mod multiple sklerose, og også Europakommissionen har godkendt lægemidlet.

Godkendelsen af Vumerity sker på baggrund af kliniske studier, der viser, at lægemidlet har en bedre sygdomshæmmende effekt end forgængerne.

Kilde: PharmaTimes

Flere job