National AMR-handlingsplan syltet under COVID-19

Med coronapandemien lidt på afstand mener professor og overlæge Hans Jørgen Kolmos, at det er tid til, at sundhedsministeren genoptager arbejdet med en opdatering af den nationale handlingsplan for antimikrobiel resistens (AMR), som i næste udgave bør skele til hygiejne, specifikke antibiotika og økonomi.

Annonce

Medie peger på bejler til biotekfirmaet Acceleron til 70 mia. kr.

Det amerikanske firma MSD (Merck & Co. i USA) er angiveligt bejleren til biotekfirmaet Acceleron, som ifølge rygter står over for et muligt opkøb til 11 mia. dollars svarende til 70 mia. kroner. Det skriver The Wall Street Journal.

Firmaet har endnu ingen markedsførte lægemidler, men en behandling til pulmonal arteriel hypertension (PAH) i de sene udviklingsstadier. Desuden arbejder firmaet på udviklingen af proteinbaserede behandlinger til flere kræftsygdomme samt andre sjældne sygdomme.

Det er dog midlet mod PAH, sotatercept, som er omdrejningspunktet, da det ifølge branchekendere har blockbusterpotentiale.

Kilde: The Wall Street Journal

Jørgen Schøler Kristensen bliver i formandskabet i Medicinrådet frem til 2023

Jørgen Schøler Kristensen er genvalgt som formand for Medicinrådet i perioden 2021-2023 på et bestyrelsesmøde i Danske Regioner i går. Det oplyser Danske Regioner på Twitter.

Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, deler formandskabet med Steen Werner Hansen, som er tidligere vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital.

De to formænd udpeges uafhængigt af hinanden, og Steen Werner Hansen var allerede tidligere blevet genvalgt.

Kilde: Danske Regioner

Pfizer vil bruge mRNA-teknologi i influenzavaccine

Det amerikanske firma Pfizer oplyste i går, at de første forsøgspersoner er blevet vaccineret i et fase 1-studie, der undersøger sikkerheden og effekten ved en enkeltdosis mRNA-vaccine mod influenza hos voksne. Det skriver Pfizer.

Pfizers influenzavaccineprogram, der prøver kræfter med mRNA-teknologien i influenzavacciner, er ifølge firmaet den første af en række kommende programmer, som det vil initiere i den kommende tid.

Desuden vil Pfizer forsøge med teknologien inden for andre luftvejsinfektioner samt inden for kræftområdet.

Kilde: Pfizer

EMA undersøger Modernas COVID-19-vaccine som boosterstik

EMA har indledt granskningen af Modernas ansøgning om tilladelse til, at medlemslandenes sundhedsvæsenet kan give et tredje stik til personer over 12 år. Det oplyser EMA.

CHMP vil tage sin fast track-ordning i brug og på den måde minimere antallet af dage, det tager at evaluere vaccinen til den nye indikation med 60 dage, så det som udgangspunkt vil tage 150 dage at undersøge vaccinen.

Granskningen sker på baggrund af data, som Moderna har indsendt til EMA samt data fra et igangværende studie.

Kilde: EMA

Annonce

Arbiraterone kan reducere sygdomsbyrden ved prostatakræft
Standardbehandling plus arbiraterone har i et nyt studie vist sig at kunne øge overlevelsen, øge den metastasefri overlevelse og øge den prostatakræftfrie overlevelse hos mænd med højrisiko ikke-metastaserende prostatakræft.
Arbiraterone kan reducere sygdomsbyrden ved prostatakræft
Standardbehandling plus arbiraterone har i et nyt studie vist sig at kunne øge overlevelsen, øge den metastasefri overlevelse og øge den prostatakræftfrie overlevelse hos mænd med højrisiko ikke-metastaserende prostatakræft.

Flere job