Annonce

EU-Kommissionen godkender middel mod søvnløshed

EU-Kommissionen har givet markedsautorisation til Quviviq som behandling til voksne, der lider af søvnløshed. Det skriver PharmaTimes.

Godkendelsen gør Quviviq til Europas eneste dobbelte orexin-receptor-antagonist, der kun blokerer for aktiviteten af orexin-receptorerne frem for at ramme en stor del af hjernen.

Godkendelsen af søvnmidlet er baseret på resultaterne af et fase 3-forsøg, som blev præsenteret i Lancet Neurology, og viste, at Quviviq hjalp forsøgspersonerne med at falde i søvn, vedholde søvnen og forlænge den samle søvnperiode.

Kilde: PharmaTimes

EU-godkendelse af Kymriah til behandling af lymfomer

EU-Kommissionen har godkendt Kymriah som behandling til voksne med tilbagevendt eller behandlingsgenstridig follikulært lymfom efter to eller flere andre behandlinger. Det skriver PharmaTimes.

Godkendelsen følger anbefalingen fra CHMP under EMA og gælder for alle 27 EU-lande samt Island, Norge og Liechtenstein.

Godkendelsen gør Kymriah til den første godkendte CAR-T-celleterapi af sin slags i Europa.

Godkendelsen er baseret på et klinisk fase 2-forsøg, hvori 86 pct. af patienter med follikulært lymfom opnåede et respons, mens 69 pct. opnåede et komplet respons.

Kilde: PharmaTimes

Annonce

Moderna tredobler salget af COVID-19-vaccine

Den amerikanske vaccineproducent Moderna har tredoblet salget af selskabets COVID-19-vaccine Spikevax i første kvartal af 2022 sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det skriver First Word Pharma.

I første kvartal af 2021 solgte Moderna COVID-19-vacciner for 1,9 mia. dollar, og det tal er i første kvartal af 2022 steget til 6,1 mia. dollar.

Moderna er heller ikke færdig med at lave COVID-19-vacciner og forventer senere på sommeren en godkendelse af en ny vaccine, der er målrettet både den originale version af COVID-19 samt omikron-varianterne.

Kilde: First Word Pharma

Biogen kaster næsten håndklædet i ringen vedrørende Alzheimers-middel

Biogen har efterhånden erkendt, at deres Alzheimers-middel Aduhelm ikke bliver den kommercielle succes, som virksomheden havde håbet på. I hvert fald har Biogen nu nedlagt stort set alle kommercielle aktiviteter vedrørende lægemidlet. Det skriver First Word Pharma.

Trækket fra Biogen kommer som en reaktion på, at US Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) for nylig besluttede at begrænse dækningen af lægemidlet til kun kliniske forsøg. Derudover har Biogen også oplevet regulatoriske tilbageslag i både Japan og Europa.

Aduhelm indtjente i første kvartal af 2022 blot 2,8 mio. dollar.

Dette tal skal holdes op imod, at Biogen estimerer at spare 500 mio. dollar på at skære på de kommercielle aktiviteter omkring lægemidlet.

Kilde: First Word Pharma