Annonce

Lægemiddelstyrelsen kommer med nye tiltag for brug af epilepsimedicin

Der er mistanke om, at medicinen med valproat kan give en øget risiko for neurologiske udviklingsforstyrrelser hos børn, hvis fædre er behandlet med valproat.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen, som kommer med flere forskellige nye tiltag for brugen af valproat til mandlige patienter. F. eks. bør læger diskutere alternativer til valproat med mænd, som planlægger at få børn. Valproat bruges bl.a. til at behandle epilepsi.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Studie undersøger om vægttab kan holdes efter stop på medicin

Et nyt dansk studie har undersøgt, om det er muligt for folk at vedligeholde deres vægttab, når de stopper behandling med medicin baseret på GLP-1-receptor-antagonister. 

Studiet viser, at det var muligt at opretholde vægttabet et år, efter at deltagerne er stoppet med medicinsk behandling, hvis de havde kombineret behandlingen med fysisk træning. Studiet er publiceret i eClinicalMedicine.

Kilde: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Ryeqo til endometriose bevarer generelt tilskud

Lægemidlet Ryeqo, som bruges til at behandle endometriose og uterine fibromer, bevarer generelt tilskud.

Indikationen til Ryeqo er nemlig blevet udvidet til også at omfatte ‘symptomatisk behandling af endometriose hos kvinder med tidligere medicinsk eller kirurgisk behandling for endometriose i anamnesen’, skriver styrelsen. Men det kommer ikke til at have betydning for tilskuddet. 

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Studie kortlægger 275 millioner nye genetiske varianter

275 millioner nye genetiske varianter er blevet kortlagt i et nyt studie. De mange nye genvarianter kan være med til at forklare, hvorfor der er nogle, som er mere tilbøjelige til at blive syge end andre. 

Forskerne, som er tilknyttet en lang række amerikanske universiteter og institutioner, har bl.a. publiceret deres resultater i Nature. De har analyseret den genetiske kode fra 250.000 amerikanere, som har meldt sig frivilligt.

Kilde: Reuters

Annonce

Hanne Rolighed går på pension: »Prioritering er også at turde sige nej til noget, der virker«

Hanne Rolighed Christensen har gennem årtier haft en central rolle i forhold til de fleste aspekter af lægemiddelanvendelse i det danske sundhedsvæsen og har nærmest været synonym med specialet klinisk farmakologi. Nu giver hun stafetten videre og går på pension. Ikke på grund af mangel på energi eller ideer, men fordi der skal være bedre plads til musikken, kunsten, naturen og familien.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job