Medicinrådets QALY-sager er ofte forsinket

Medicinrådet overskrider tidsfristen i tre ud af syv sager har overskredet tidsfristen på 16 uger. Lægemiddelindustriforeningen (Lif) har lavet en rundspørge blandt medlemmerne. Derfor vil Lif have rådet til at stramme op.

Annonce

Semaglutid fejler i fase 2-studie mod fedtlever

Novo Nordisk har afsluttet et 48 uger langt fase 2-forsøg med semaglutid som behandling til patienter med fedtleversygdommen NASH. Desværre for den danske medicinalkæmpe havde lægemidlet ingen effekt på sygdommen. Det skriver Medwatch.

I det nu afsluttede forsøg blev semaglutid afprøvet som monoterapi til personer med svær NASH, men Novo Nordisk kører sideløbende et fase 3-forsøg med behandlingen til patienter med mildere grader af sygdommen.

Ud over som monoterapi tester Novo Nordisk også semaglutid som kombinationsbehandling med blandt andet Gilead-midlerne cilofexor og firsocostat.

Kilde: Medwatch

Lande køber løs af MSD’s mulige COVID-19-behandling

Flere lande har lagt billet ind på MSD’s potentielle COVID-19-middel molnupiravir. Det skriver Reuters.

Selvom behandlingen ikke er godkendt endnu, afholder det dog ikke lande fra at vise interesse i specifikke antal af doser eller behandlinger.

EU, Australien, Frankrig, Indonesien, Malaysia, Filippinerne, Singapore, Sydkorea, Thailand, Storbritannien og USA har allerede bestilt doser til levering ved eventuel godkendelse.

Udover de bestilte doser af molnupiravir har MSD også tilladt, at 105 mellem- eller lavindkomstlande kan lave generiske versioner af lægemidlet.

Kilde: Reuters

Annonce

Belgisk topforsker i Danmark vil revolutionere lægemiddeludvikling

Novo Nordisk har lagt 50 mio. kr. på bordet for at tiltrække den belgiske topforsker Peter Carmeliet til Aarhus Universitet. Det skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

Peter Carmeliet er international anerkendt og forsker blandt andet i metoder til hurtigt at afklare, om potentielle genetiske lægemiddelmål er relevante for lægemiddelindustrien at udvikle lægemidler mod.

Den afklaring kan normalt tage år, men Peter Carmeliet har udviklet metoder til at afgøre det på dage eller uger.

Derudover har Peter Carmeliet udviklet metoder til hurtigere at lave forsøgsmus med specifikke genetiske karakteristika til undersøgelse af potentielle behandlinger mod genetiske sygdomme.

Kilde: Novo Nordisk Fonden

EMA stopper rullende undersøgelse af COVID-19-behandling

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har stoppet en igangværende rullende undersøgelse af de to antistofbehandlinger bamlanivimab og etesevimab som behandlinger mod COVID-19. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

De to antistofbehandlinger er udviklet af Eli Lilly, men lægemiddelproducenten har trukket sig fra processen.

Indtil afslutningen af den rullende undersøgelse havde EMA gennemgået både ikke-kliniske og kliniske data fra forsøg med de to behandlinger. Lægemiddelagenturet havde dog nogle reservationer og savnede forskellige svar, som ikke var tilstrækkeligt besvaret i det indleverede materiale.

Kilde: EMA

Flere job