Annonce

Leo Pharma fyrer 30 pct. af de ansatte

Leo Pharma har fyret 300 medarbejdere, der primært var ansat i firmaets afdeling for forskning og udvikling.

Det skriver Medwatch.

Leo Pharma annoncerede fyringen af 100 medarbejdere allerede i januar sidste år, men den fyringsrunde er altså nu udvidet til i alt 300.

Ifølge Medwatch svarer den totalt massefyring af 300 til omkring 30 pct. af firmaets ansatte. Leo Pharma har gennem de seneste regnskaber haft store finansielle udfordringer, som ledelsen til dels forsøger at rette op på ved nu  at skære i staben.

 

Kilde: Medwatch

Anbefalinger om JAK-hæmmere formelt bekræftet af EMA

EMA bekræfter sikkerhedsafdelingen PRACs anbefalinger fra oktober om at minimere risikoen for alvorlige bivirkninger med JAK-hæmmere til kroniske inflammatoriske lidelser.

Det skriver EMA.

Produktinformationen for JAK-hæmmere, der bruges til behandling af kroniske inflammatoriske lidelser, vil blive opdateret med de nye anbefalinger og advarsler. 

Medicinrådet har allerede opdateret sine behandlingsvejledninger med anbefalingerne på baggrund af EMAs arbejde.

Kilde: EMA

Julie Brooker i Lifs bestyrelse

Janssen-chef Julie Brooker er nyt medlem af Lifs bestyrelsen efter tidl. MSD-landechef forlod posten.

Det skriver Lif.

Nuværende bestyrelsesmedlem Catherine Williams, Managing Director, MSD Denmark & Iceland har fået ny international stilling og udtræder derfor af Lifs bestyrelse pr. 30 januar.

Dermed indtræder Julie Brooker, Country Director i Johnson og Johnson i Lifs bestyrelse pr. 1.februar 2023.

Kilde: Lif

SST udbreder kendskabet til Paxlovid

Sundhedsstyrelsen sender information ud til borgerne om muligheden for at komme i Pfizers tabletbehandling Paxlovid mod svær COVID-19.

Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Målgruppen for behandlingen er ældre over 80 år og personer med risikofaktorer – for eksempel alvorlig lungesygdom, kræft eller svær overvægt.

Det er den praktiserende læge, der udskriver medicinen, og da det er afgørende for behandlingens effekt, at den bliver givet så tidligt som muligt, anbefales det, at borgere i risikogruppen har selvtest liggende i skuffen.

 

 

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

Flere job