Annonce

Over halvdelen af landets ældre er vaccineret mod COVID-19 i oktober

Vaccinationsindsatsen i efteråret mod COVID-19, influenza og pneumokoksygdom går hurtigere end forventet, og over halvdelen af personer over 65 år har fået et stik siden 1. oktober. 

Det skriver Sundhedsstyrelsen

Tilslutningen er højest blandt de ældste, og omtrent 80.000 personer over 85 år er blevet vaccineret, hvilket svarer til en tilsutning på 67 pct. For de 50-64 årige har cirka 30 pct. taget imod tilbuddet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle, som har fået tilbud om vaccine, tager imod det hurtigst muligt, inden smittetallene begynder at stige. 

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Genmab modtager royalties for middel mod myelomatose 

Genmab har præsenteret fine salgstal for virksomhedens middel mod myelomatose Darzalex (daratumumab) for årets tredje kvartal og modtager royalties på salget. 

Det skriver Genmab.

Nettoomsætningen for Darzalex i tredje kvartal udgjorde 2,05 mio. USD, hvoraf lidt over halvdelen af salget er sket til USA. 

Darzalex er monoklonale antistoffer, som bruges til personer over 18 år med knoglemarvskræft (myelomatose) samt til personer over 18 år med blodsygdommen AL amyloidose. 

Kilde: Genmab

Annonce

Dupixent placerer sig på listen over mest omsættende lægemidler i Danmark 

Sanofi og Regenerons lægemiddel Dupixent (dupilumab) har indtaget en 26. plads på Amgros liste over de mest omsatte lægemidler i Danmark i 2022. 

Det skriver Medwatch

I årets første ni måneder steg omsætningen af salget af lægemidlet i Danmark fra 71,2 mio. kr. til 104,7 mio. kr. 

Dupixent anvendes som behandling af atopisk eksem, og i USA er lægemidlet desuden godkendt som behandling af hudsygdommen prurigo nodularis, astma og kronisk rhinosinuitis med nasale polypper. 

Kilde: Medwatch

Tabletter til behandling af Huntingtons chorea viser gode takter

Teva har fremlagt nye og interessante resultater fra en treårig undersøgelse af firmaets tablet til behandling af chorea i forbindelse med Huntingtons sygdom. 

Det skriver Teva

I studiet har forskere undersøgt sikkerheden og tolerabiliteten af langtidsbehandling med Austedo-tabletter (deutetrabenazin) til personer med Huntingtons chorea. 119 personer deltog i undersøgelsen, hvoraf alle oplevede reduktion i graden af chorea fra uge otte til uge 145. 

Chorea viser sig som ufrivillige og tilfældige bevægelser, der forekommer hos cirka 90 pct. af patienter med Huntingtons sygdom.

Kilde: Teva

Blærekræft anno 2022 – Her er vi, og det her er problemerne

Der sker interessante ting inden for blærekræftbehandling, der er på nippet til at tage et stort skridt fremad mod bedre overlevelse og flere kurerede for sygdommen, siger ledende overlæge Mads Agerbæk fra Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Flere job