Annonce

Indlægssedler i lægemidler overdriver risikoen for bivirkninger

Indlægssedler er så misvisende, at ikke engang læger kan gennemskue dem, og mange mennesker bliver bange for at tage medicin. Det skriver Videnskab.dk.

Indlægssedlernes lange og misvisende lister over bivirkninger har den konsekvens, at nogle patienter afholder sig fra at tage medicin, de har gavn af. Det advarer klinisk lektor Henrik Horwitz og to kollegaer om i en statusartikel i Ugeskrift for Læger og i det seneste nummer af hospitalets forskningsmagasin VidenPLUS.

Også en rapport fra Sundhedsstyrelsen og en artikel i Nature Communications viser det samme.

Kilde: Videnskab.dk

Investeringsbank er utryg ved markedets tro på Genmabs pipeline

Selv om Genmab er en ´superstar´ og ´et af de bedste europæiske biotekselskaber´, indleder den tyske bank Berenberg dækning af aktien med anbefalingen ´sælg´. Det skriver Medwatch.

Berenberg anerkender, at salget af Darzalex fortsat vil stige, men tvivler på, at der kommer to eller flere lægemidler på linje med Darzalex ud af pipeline.

På den baggrund anbefaler den tyske bank, at man ikke på nuværende tidspunkt skal investere sine sparepenge i den danske lægemiddelvirksomhed.

Kilde: Medwatch

Annonce

Sanofi køber vaccinekandidat til behandling af akne

Den franske lægemiddelgigant Sanofi har købt Origimm Biotechnologies vaccinekandidat ORI-001 mod akne. Det skriver FirstWord Pharma.

Forskere fra Origimm begyndte de første kliniske forsøg med midlet i efteråret.

Foruden vaccinekandidaten mod akne har Sanofi også planer om at udvide deres udvikling af akne-vacciner baseret på mRNA-teknologi. Det er planen at begynde de første kliniske forsøg i 2023.

Sanofi vil inden 2025 forsøge at få ti nye vacciner frem til markedet. Ud over vacciner mod akne har den franske lægemiddelproducent også planer om at lave vacciner mod klamydia.

Kilde: FirstWord Pharma

GSK sigter efter kur mod HIV inden 2030

GlaxoSmithKline (GSK) begynder i 2022 de første kliniske forsøg med en kur mod HIV. Det skriver PharmaTimes.

Lægemiddelgiganten håber på, at forsøgene vil falde gunstigt ud, så de kan have en kur mod sygdommen klar inden 2030.

Nyheden kommer, efter at den britiske sundhedsmyndighed NICE for nylig godkendte en langtidsvirkende HIV-behandling fra GSK, så patienter kun skal behandles seks gange om året.

Kilde: PharmaTimes

Svensk healthtech-virksomhed indtager det danske marked

Den svenske healthtech-virksomhed Platform24, der udvikler digitalt integrerede sundhedsløsninger, indtager nu det danske marked. Manden, der er udset til at stå i spidsen for virksomhedens danske afdeling, er Peter Birch. 

Forskere finder mulig akilleshæl i coronavirus

Nyopdagede ionkanaler i coronavirus kan være den akilleshæl, som forskere har ledt efter længe. Faktisk findes der allerede lægemidler, som er rettet mod ionkanalerne. De lægemidler tester danske læger i øjeblikket på patienter med COVID-19.

Flere job