Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T

I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.

Annonce

Regeringen indgår aftale om udenlandsk arbejdskraft til sundhedsvæsenet

Det skal være nemmere at rekruttere udenlandsk personale til sundhedsvæsenet og ældreplejen. Derfor har regeringen nu indgået en bred aftale om rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale.

Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. Aftalen skal også sikre en ‘langt mere smidig og effektiv autorisationsproces’ for læger og sygeplejersker, som kommer fra udlandet, lyder det.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Verdens første vaccinationsprogram mod malaria sat i gang i Cameroun

I den her uge blev det første vaccinationsprogram mod malaria i verden begyndt i det afrikanske land Cameroun. 

Cameroun tilbyder vaccinen, som går under navnet ‘RTS,S’, gratis til alle nyfødte, som er op til seks måneder gamle. Det er det britiske medicinalselskab GSK, som har udviklet vaccinen.

Kilde: BBC

Forskere kortlægger, hvem der blev ramt af coronasenfølger

Forskere fra Statens Serum Institut (SSI) har fundet ud af, hvilke grupper som særligt blev ramt af senfølger efter at være blevet smittet med COVID-19. 

Det var kvinder, overvægtige, og personer, som var over 35 år, der var særligt udsatte. Det samme var mennesker med lidelser som f.eks. depression og astma. Studiet er publiceret i Communications Medicine. Godt 88.000 deltagere var inkluderet i studiet, som har kigget på senfølger efter smitte tidligt i pandemien.

Kilde: Statens Serum Institut

Studie: Blodprøve ser ud til at kunne diagnosticere Alzheimers

Forskere fra et universitet i Sverige har undersøgt, hvorvidt en enkel blodprøve kan diagnosticere demenssygdommen Alzheimers. 

Blodprøven kunne med ‘høj præcision’ identificere et bestemt protein, som er en biomarkør for ændringer i hjernen, der er associeret med Alzheimers. Resultaterne er publiceret i JAMA Neurology.

Kilde: Financial Times

Annonce

Ny tabletbehandling til kvinder med endometriose

Det europæiske lægemiddelagentur EMA har godkendt en ny tabletbehandling til kvinder med endometriose. Det kan hjælpe en gruppe kvinder, som ikke har gavn af de nuværende behandlinger i første linje, siger overlæge.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job