Medicinrådet forventer at indføre fast track-model i 2024

Siden september i år har Medicinrådet testet en ny fast track-model, som skal hjælpe med at forkorte sagsbehandlingstiderne. Jørgen Schøler Kristensen, formand for rådet, forventer, at modellen bliver fast integreret i det nye år.

Annonce

Roche vil ind på diabetesmarkedet med nyt opkøb

Det schweiziske medicinalselskab Roche har indgået en aftale om at opkøbe virksomheden Carmot Therapeutics, der udvikler diabetesmedicin, for 2,7 mio. dollars svarende til omkring 18,5 mia. kr.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Dermed melder Roche sig på banen på det globale diabetesmarked, som er domineret af de to virksomheder Eli Lilly og Novo Nordisk.

Kilde: Reuters

AstraZeneca indgår samarbejde med AI-selskab

Den britisk-svenske virksomhed AstraZeneca har indgået et samarbejde med virksomheden Absci, som bruger kunstig intelligens også kendt som AI til at udvikle lægemidler. Det skriver mediet FirstWord Pharma.

Samarbejdet mellem de to virksomheder kommer til at centrere sig om et antistof, som er målrettet et kræftmål. De kommer til at bruge den teknologi, der er baseret på AI, som Absci har udviklet.

Kilde: FirstWord Pharma

Forskere udvikler AI-laser, der kan aflæse hjerteslag

En gruppe forskere fra universitetet i Glasgow i Storbritannien har udviklet en laser, som bl.a. er baseret på AI-teknologi, der kan aflæse en persons hjerteslag. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Laseren kan læse hjerteslaget på afstand og identificere tegn på kardiovaskulære sygdomme hos patienten som hjertestop. Forskerne håber at kunne have den nye teknologi klar til at blive taget i brug næste år.

Kilde: The Guardian

Rapport: EU-indsats under coronapandemien fungerede

En ny rapport har evalueret samarbejdet mellem lægemiddelmyndighederne i EU under COVID-19-pandemien. Konklusionen er, at samarbejdet bestod ‘den alvorlige test’, skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Rapporten peger samtidig på områder, hvor samarbejdet mellem de europæiske lægemiddelmyndigheder kan styrkes. Det er Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, og Heads of Medicines Agencies, et netværk for ledelserne i lægemiddelmyndighederne i EU, som står bag rapporten.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

Flere job