Annonce

Genre, Piller

EMA-komité anbefaler tre nye lægemidler på januarmøde

En komité hos Det Europæiske Lægemiddelagentur anbefaler tre nye behandlinger til infektioner, neutropeni og skizofreni. Derudover har to lægemidler fået en afvisning, og fire behandlinger har fået en indikationsudvidelse.

Studie: Allergivaccinationer virker i fem år

Vaccinationer mod pollenallergierne for bynke, birk og græs virker i omkring fem år. Det viser et studie, som forskere fra Statens Serum Institut (SSI) har været med til at udarbejde.

SSI har analyseret registerdata fra mere end 23.000 personer med pollenallergi. Studiet er udarbejdet i samarbejde med Aalborg Universitet og Kræftens Bekæmpelse. Resultaterne er udkommet i tidsskriftet Allergy.

Kilde: Statens Serum Institut

Rapport: EU’s konkurrenceregler hjælper med at sikre billigere medicin

EU’s konkurrenceregler er med til at sikre ‘et bredere udvalg af billige og innovative lægemidler’. Det viser en rapport, som EU-Kommissionen har udarbejdet. Rapporten dækker perioden 2018-2022. 

Rapporten viser bl.a., at de nationale konkurrencemyndigheder i EU-landene og kommissionen har pålagt bøder for mere end 780 mio. euro, som svarer til omkring 5,8 mia. kr.

Kilde: EU-Kommissionen

Eli Lilly lancerer snart vægttabsmiddel i Storbritannien

Den amerikanske medicinalvirksomhed Eli Lilly vil lancere sit vægttabs- og diabetesmiddel i Storbritannien inden for de næste par uger. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, efter at Eli Lilly har fået grønt lys til sit pensystem Kwikpen fra det britiske lægemiddelagentur Medicines & Healthcare products Regulatory Agency. I november fik Eli Lilly grønt lys til sit vægttabsmiddel.

Kilde: Reuters

Hver fjerde dansker har problemer med at huske og koncentrere sig

I Danmark havde 26,7 pct. problemer med at huske og koncentrere sig i 2022. Det viser nye tal fra Eurostat, som har undersøgt alle EU-lande.

Finland var det eneste EU-land, som toppede Danmark. Her havde 33,6 pct. problemer med hukommelsen og koncentrationen. Kigger man på tværs af alle EU-landene, oplevede 14,9 pct. borgere problemer i 2022.

Kilde: Eurostat

Annonce

Flere job