Annonce

Kinesisk selskab vil udfordre Novo med biosimilar version af Ozempic

Det kinesiske selskab Hangzhou Jiuyuan Gene Engineering har udviklet en såkaldt biosimilar version af Novo Nordisks populære diabetesmedicin Ozempic.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Selskabet har ansøgt om at få godkendelse til at sælge lægemidlet, som bliver kaldt Jiyoutai, i Kina. Novo Nordisks patent på Ozempic udløber i Kina i 2026.

Kilde: Reuters

EU-agentur advarer mod risiko for fugleinfluenza-pandemi

Fugleinfluenza fortsætter med at sprede sig i og udenfor EU. Hvis virussen H5N1 begynder at sprede sig effektivt mellem mennesker, er der risiko for ‘omfattende smitte’. Der er nemlig ingen immunitet mod H5-virusser hos mennesker.

Sådan lyder advarslen fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA). EFSA har sammen med Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC) udgivet en rapport, hvor agenturerne har undersøgt risikoen for en potentiel pandemi udløst af fugleinfluenza.

Kilde: EFSA

Studie: App kan hjælpe med at opspore demens

Et hold af forskere fra bl.a. University of California har udviklet en app, som kan hjælpe med at opspore demens. Det skriver The Guardian.

Forskerne har testet deres app på 360 voksne, som havde en høj genetisk risiko for at udvikle såkaldt frontotemporal demens. Det viste sig, at appen med høj præcision kunne opspore demens. Resultaterne er udgivet i tidsskriftet Jama Network Open.

Kilde: The Guardian

Medie: De mest anvendte kilder til overvægt og diabetes har forbindelser til Novo

De ti forskere, som oftest har været citeret i artikler i danske medier inden for emnerne overvægt og diabetes, har alle ‘økonomiske forbindelser’ til Novo Nordisk. Det viser en optælling, som mediet TjekDet står bag.

TjekDet har undersøgt de mest citerede forskere i perioden fra 1. marts 2022 til 1. marts 2024. Alle forskerne har fået økonomiske bevillinger fra Novo Nordisk Fonden enten ‘indirekte eller direkte’. Derudover har halvdelen fået ‘honorarer direkte’ fra Novo Nordisk. Den mest citerede forsker på listen er Jens Meldgaard Bruun fra Aarhus Universitetshospital.

Kilde: TjekDet

Annonce

En samlet medicinalindustri kritiserer lovforslag om lagre af kritisk medicin

Det er dyrt, besværligt og kan gøre det danske marked mindre attraktivt for medicinalvirksomheder. Sådan lyder nogle af bekymringerne fra Lægemiddelindustriforeningen, Pfizer, Dansk Industri og IGL om et nyt lovforslag, der bl.a. vil indføre et krav om et lager på otte ugers forbrug af kritisk medicin.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job