Annonce

FDA godkender nyt diabetesmiddel

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt Eli Lillys Mounjaro (tirzepatide) som behandling til forbedring af blodsukkerkontrollen hos personer med type 2-diabetes. Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

Mounjaro er en kombineret GLP-1- og GIP-receptoragonist, der rammer begge tarmhormonreceptorer på samme tid.

Lægemidlet bliver i USA godkendt i tre forskellige doser (5 mg, 10 mg og 15 mg). Fem kliniske studier har vist, at Mounjaro er bedre end semaglutid til at sænke blodsukkeret og samtidig leder til et større vægttab.

Eli Lilly har også indsendt en markedsføringsansøgning vedrørende tirzepatide til den europæiske lægemiddelmyndighed EMA.

Kilde: FDA

Lundbeck tester migrænemiddel op mod konkurrenterne

Lundbeck har initieret et nyt forsøg, hvor deres migrænemiddel Vyepti skal testes op imod konkurrerende lægemidler. Det skriver Medwatch.

200 amerikanere skal deltage i fase 4-forsøget, hvori forsøgspersonerne bliver randomiseret til behandling med Vyepti, Amgens Aimovig, Tevas Ajovy, Eli Lillys Emgality eller behandling med Botox.

Målepunktet er midlernes evne til at forebygge migræneanfald.

Kilde: Medwatch

Annonce

ALK kommer godt fra start i 2022

ALK er kommet godt ud af starthullerne i 2022 med et vækstmæssigt godt kvartal. Det skriver Medwatch.

En del af fremgangen skyldes dog ekstraordinært store leverancer på det internationale marked, og det får aktieanalytiker i Sydbank Søren Løntoft til at se en risiko for, at vækstbillede bliver mindre positivt i næste kvartal.

Salget af ALK’s tabletvacciner steg i første kvartal med 24 pct. På det internationale marked gik salget frem med 63 pct.

Kilde: Medwatch

COVID-19-vacciner blev ikke hastet igennem

Forskere har undersøgt, hvornår patenterne bag mRNA-vaccinerne mod coronavirus blev udtaget, og det peger på, at vaccinerne ikke blev hastet igennem, sådan som mange har frygtet.

Flere job