Annonce

Her er højdepunkterne fra årets amerikanske sklerosekongres

Årets kongres for Americas Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ACTRIMS) løb af stablen i slutningen af februar med en stjerneparade af den nyeste forskning inden for multipel sklerose. Dagens Medicin har samlet en buket af de mest interessante forskningsresultater fra kongressen.

Medicinrådet skal have ny direktør

Medicinrådets direktør Torben Klein forlader Medicinrådets sekretariat for at arbejde for et rådgivende ingeniørfirma. Det skriver Medicinrådet i en pressemeddelelse.

De to formænd for Medicinrådet, Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen, fortæller, at Torben Klein efterlader en stabil og robust organisation, der er essentiel, for at Medicinrådet kan løse den vigtige opgave, som Rådet er sat i verden for at løse.

Torben Klein har sidste arbejdsdag i sekretariatet den 28. april 2023. Stillingen som direktør for Medicinrådets sekretariat vil blive slået op snarest.

Kilde: Medicinrådet

Nye tal for brug af medicin

Sundhedsdatastyrelsen har offentliggjort tal for danskernes køb af medicin i 2022. De viser blandt meget andet, at flere fik medicin mod ADHD, mens brugen af opioider og P-piller faldt. Det skriver Sundhedsdatastyrelsen i en pressemeddelelse.

Over fire mio. danskere får receptpligtig medicin i løbet af et år, og her er indløste recepter på medicin mod ADHD steget med 20 pct. fra 2021 til 2022, heraf primært til voksne.

Antallet af personer, der har indløst en recept på et opioid, er faldet med 17 pct. Mængdesalget af opioider er faldet med hele 37 pct.

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

Annonce

En coronavaccine kommer i USA til at koste omkring 1.000 kr.

I takt med at finansieringen af coronavacciner går fra det offentlige til det private, er mange begyndt at spørge, hvad sådan en vaccine skal koste.

Det er man også i USA, hvor Moderna har meldt ud, at prisen på et skud i armen bliver omkring 130 dollar pr. dosis. Det skriver Reuters.

Leder man efter en besparelse ved at vælge den ene vaccine frem for den anden, kan man komme til at lede længe. Pfizer har tidligere meldt ud, at deres vaccine kommer til at koste det samme.

De amerikanske myndigheder har fortalt, at pandemien som en sundhedsmæssig krise slutter i maj, og at det derefter vil være op til forsikringsselskaber eller folks private lommer at betale for at blive vaccineret mod COVID-19.

Kilde: Reuters

Grønt lys til Lynparza i England

AstraZeneca og MSD har fået grønt lys af engelske Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) til at markedsføre Lynparza i landet. Det skriver PharmaTimes.

Lynparza er blevet godkendt til indikationen metastaserende kastrationsresistent prostatakræft i kombination med abirateron og prednison eller prednisolon, når kemoterapi ikke er indiceret.

Godkendelsen hviler på data fra PROpel fase 3-studiet, hvori behandlingen med Lynparza reducerede risikoen for død og sygdomsprogression med 34 pct.

Kilde: PharmaTimes

Flere job