Annonce

BMS lykkedes i fase 3

BMS’ fase 3-forsøg COMMANDS, der afprøver Reblozyl (luspatercept-aamt), nåede det primære endepunkt.

Det skriver BMS.

Ifølge BMS, der endnu ikke har delt resultaterne, viste forsøget, at Reblozyl gav en signifikant og klinisk meningsfuld forbedring af transfusionsuafhængigheden af røde blodlegemer hos personer med myelodysplastisk syndrom (MDS).

BMS udvikler Reblozyl, der allerede er godkendt til to indikationer, i samarbejde med Merck.

Kilde: BMS

EMA trækker godkendelsen

EMA trækker anbefaling til hele klassen af amfepramon-præparater tilbage efter gennemgang af sikkerhedsprofilen.

Det skriver EMA.

Amfepramonmedicin er i dag godkendt i Danmark, Tyskland og Rumænien til behandling af fedme. 

EMA trækker dog godkendelsen tilbage, fordi klassen af lægemidler ikke har været tilstrækkelig effektive, og medicinen blev brugt i længere tid end den anbefalede maksimale periode på tre måneder.

Kilde: EMA

Annonce

Styrelse råber op

Der er risiko for fejlmedicinering efter, at morfintabletter på 10 mg. er kommet i restordre, da lægen nu skal substituere.

Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.

STPS har gransket Dansk Patientsikkerhedsdatabase og kan se, at utilsigtede hændelser typisk skyldes forveksling og omregningsfejl i situationer som den aktuelle med morfintabletter.

STPS fastslår derfor, at det i den kommende tid er vigtigt at have et særligt fokus på styrke og antal tabletter i forbindelse med erstatning af morfin med et tilsvarende smertestillende lægemiddel.

Kilde: Styrelsen for Patientsikkerhed

EMA fælder dom over JAK-hæmmere

EMA strammer anbefalingerne til JAK-hæmmere i forbindelse med kroniske inflammatoriske lidelser for at minimere risikoen for alvorlige bivirkninger.

Det skriver EMA.

Produktinformationen for JAK-hæmmere vil derfor blive opdateret med de nye anbefalinger og advarsler.

EMA har gennem de seneste måneder gennemgået data og fundet, at JAK-hæmmerne øger risikoen for hjerteproblemer, kræft, VTE, alvorlige infektioner og dødsfald sammenlignet med TNF-hæmmere.

Kilde: EMA

Pengene skal bruges der, hvor de gavner mest muligt 

De to formænd for Medicinrådet reagerer på kritikken af rådets begrænsede godkendelse af nye, innovative lægemidler, som direktør ved Janssen påpegede i et debatindlæg bragt på Dagens Pharma. Ifølge formændene overser direktøren vigtige aspekter som høje priser og manglende dokumentation fra medicinalvirksomhederne.

Flere job