LVS-formand fejer industriens forslag om en bagatelgrænse af banen

Susanne Axelsen, formand for Lægevidenskabelige Selskaber (LVS), skyder industriens forslag om at forkorte Medicinrådets sagsbehandlingstider ved at indføre en bagatelgrænse ned. Hvis det indføres, vil det skabe parallelle spor i det danske sundhedsvæsen, sløre gennemsigtigheden og potentielt være endnu mere tidskrævende end Medicinrådets nuværende proces.

Annonce

Lif svarer på kritik fra Læger uden Sponsor

I et debatindlæg på Dagens Pharma onsdag kritiserede Mats Lindberg, formand for Læger uden Sponsor, Lægemiddelindustriforeningen (Lif) for at pynte på industriens image ved at dække sig ind under begrebet life science. ‘Vi skammer os på ingen måde over vores branches bidrag til det danske samfund’, lyder det korte svar fra Lifs vicedirektør

Steen Werner Hansen bliver bestyrelsesmedlem i Human Bytes

Steen Werner Hansen, som er den ene af de to formænd for Medicinrådet, indtræder i bestyrelsen i life science-selskabet Human Bytes. Det skriver Medwatch.

Human Bytes leverer kunstig intelligens og avanceret klinisk software til den nordiske sundhedssektor via partnerskaber.

Steen Werner Hansen ser ingen interessekonflikter i at være formand for Medicinrådet og nu også bestyrelsesmedlem af Human Bytes. Han afviser, at hans rolle i Medicinrådet er i konflikt med Human Bytes’ økonomiske interesser.

Kilde: Medwatch

Anbefalinger om brug af lægemidler mod COVID-19 sendt i høring

Sundhedsstyrelsen har afsendt de første af en række nationale kliniske anbefalinger om brug af lægemidler ved forebyggelse og behandling af COVID-19 i høring. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Anbefalingerne handler om brug af glukokortikoid også kendt som binyrebarkhormon, som skal bruges til behandling af børn, unge, voksne samt gravide og ammende med COVID-19. 

 Formålet med anbefalingerne er at bidrage med nationale standarder for brug af lægemidler ved forebyggelse og behandling af COVID-19. Det skal medvirke til en ensartet og evidensbaseret tilgang på tværs af landet.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

Pfizer melder om positive resultater fra stort studie om tyktarmsbetændelse

Pfizers pille med det aktive stof etrasimod viser i firmaets fase 3-studie effekt som behandling mod tyktarmsbetændelse. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Pillen, der er en såkaldt selektiv sphingosin 1-fosfat receptor modulator, bliver i dag afprøvet som behandling mod en række immuninflammatoriske sygdomme som Crohns sygdom, atopisk dermatitis og betændelse i spiserøret.

Fase 3-studiet ELEVATE 12 er et globalt, randomiseret, dobbeltblindet, kontrolleret studie med 354 forsøgspersoner.

Kilde: Pfizer

Roche donerer yderligere tusindvis af medicinpakker til Ukraine

Det schweiziske firma sender 4.600 pakker af specialiseret medicin mod influenza, leddegigt, SMA og diverse kræftsygdomme til Ukraine. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Derudover donerer firmaet også reagenser til automatisk test af op mod 120.000 bloddonationer samt 32.000 enheder til blodsukkerkontrol.

Roche har tidligere doneret 150.000 pakker med antibiotika.

Kilde: Roche

Flere job