Annonce

Eli Lilly, BMS, Roche og Sanofi på Medicinrådets dagsorden

Medicinrådet tager i dag stilling til indikationsudvidelser af en række pharma-giganters store præparater. Det skriver Medicinrådet i sin dagsorden for dagens.

Forinden rådsmødet senere i dag har Medicinrådets løftet sløret for dagens program, hvor blandt andet Eli Lillys Retevmo mod RET-forandret kræft i skjoldbruskkirtlen eller ikke-småcellet lungekræft er på dagsordenen.

Derudover skal rådet tage stilling til BMS’ Opdivo i kombination med ipilimumab som behandling mod lungehindekræft, Roches Enspryng mod neuromyelitis optica spektrum sygdom samt de to Sanofi-produkter Libtayo og Dupixent mod henholdsvis modermærkekræft og inflammatoriske lidelser i næse og bihuler.

Kilde: Medicinrådet

Markant færre ældre fik udleveret opioider i 2020

Der er et væsentligt fald i antallet af indløste recepter på opioider hos ældre over 65 år i 2020. Det skriver Sundhedsdatastyrelsen.

Nye tal fra styrelsen viser, at hver sjette ældre borgere på 65 år eller derover i 2020 indløste mindst en recept på opioider, der er en gruppe af stærke smertestillende midler som morfin, tramadol og oxycontin.

Det er et væsentligt fald i forhold til tidligere. I 2015 var det hver femte borger i samme aldersgruppe, der indløste recept på opioider.

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

Annonce

FDA godkender MSD’s Keytruda til behandling af livmoderkræft

Amerikanske MSD har fået grønt lys af FDA, der nu har godkendt, at Keytruda kan bruges til behandling af en undergruppe af patienter med livmoderkræft. Det skriver MSD i en pressemeddelelse.

Specifikt er der tale om behandling af avanceret MSI-H/dMMR livmoderkræft hos kvinder, der allerede har forsøgt andre behandlinger, og hvor der ikke kan gives strålebehandling eller opereres.

PD-L1-hæmmeren er allerede godkendt i tre andre settings inden for livmoderkræftområdet.

Kilde: MSD

Orphazyme dropper EMA-ansøgning for arimoclomol

Det danske biotekselskab Orphazyme trækker nu deres ansøgning hos EMA om tilladelse til arimoclomol som behandling mod Niemann-Picks sygdom. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer forud for CHMP’s endelige beslutning om at udstede en tilladelse til Orphazyme. Den såkaldte trendafstemning  gik imod en anbefaling af arimoclomol, og dermed pegede alt på en afvisning.

Orphazyme vil nu afsøge mulighederne for en revurdering hos FDA, der har afvist midlet. 

Kilde: Orphazyme

Flere job