Lif og DI giver finansloven for 2024 en blandet modtagelse

På næste års finanslov er der blandt andet sat penge af til psykiatri, patientrådgivning og kræft. Det vækker glæde hos Lægemiddelindustriforeningen. Hos Dansk Industri er der skuffelse over, at et højere forsknings- og udviklingsfradrag ikke er prioriteret.

Annonce

Analyse: Eli Lillys Mounjaro er mere effektiv end Novos Ozempic

En ny analyse har sammenlignet Eli Lillys lægemiddel Mounjaro, som er baseret på det aktive stof tirzepatid, med Novo Nordisks populære pendant Ozempic, som indeholder semaglutid.

Analysen viser, at voksne, som tager Mounjaro, taber sig hurtigere og mere. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Resultaterne er publiceret på medRxiv forud for peer-reviewing. 

Kilde: Reuters

Storbritannien finder smittetilfælde af svineinfluenza til menneske

Den britiske sundhedsmyndighed the UK Health Security Agency har bekræftet et tilfælde, hvor en person er blevet smittet med en ny variant eller form af svineinfluenzaen kaldet H1N2. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Det er første gang, at det britiske agentur har fundet et tilfælde, hvor et menneske er smittet med H1N2, i Storbritannien. Helt tidlig information viser, at personen er smittet med en ny form, som hedder 1b.1.1. Agenturet er nu i gang med at smitteopspore.

Kilde: The Guardian

Novo overvejer at indføre fleksible priser for Wegovy

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk er i kontakt med sundhedssystemer om at indføre fleksible priser på selskabets populære vægttabsmiddel Wegovy.

Det fortæller administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, i et interview med Financial Times. Han siger til mediet, at Novo Nordisk er villig til lave ‘fleksible’ prisaftaler, hvor det vil være muligt at se effekterne af lægemidlet først og betale senere.

Kilde: Financial Times

Studie kortlægger, hvor meget Norges coronastrategi har kostet

Som mange andre lande indførte Norge restriktioner, da coronapandemien brød ud i 2020. Den strategi har ført til, at hvert dødsfald, som blev forebygget under pandemien, har kostet knap 90 mio. kr. Det viser et nyt studie.

Det skriver Ritzau/MedWatch. Det er et hold af svenske og norske forskere, som har undersøgt Norges coronastrategi. Resultaterne er publiceret i Journal of Infection and Public Health.

Kilde: Ritzau/MedWatch

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job