Hellere tage en risiko end sige nej bare for en sikkerheds skyld

Dette er historien om den flittige Herning-pige, der voksede op i den midtjyske middelklasse for siden at drage til København med ambitioner om at gøre en forskel. Med en placering som nummer 17 på Dagens Medicins magtliste 2022 har Lif-direktør Ida Sofie Jensen ifølge Magtpanelet aldrig haft større indflydelse på dansk sundhed.

Annonce

Bavarian udvider kontrakt med Canada

Bavarian Nordic har udvidet sin kontrakt med den canadiske sundhedsstyrelse om levering af yderligere vacciner mod abekopper for omkring 1,7 mia. kr.

Det skriver Bavarian Nordic.

Der er desuden lagt op til levering af vacciner for 1,3 mia. kr. i optioner, hvorved den samlede værdi af kontrakten stiger til næsten 3,5 mia. kr.

Kilde: Bavarian Nordic

MSD og Eisai opnår ikke statistisk signifikans i fase 3-forsøg 

MSD og samarbejdspartneren Eisai kunne ikke opnå statistik signifikans i deres resultater fra et fase 3-forsøg, hvor de to firmaer afprøvede MSD’s PD-1-hæmmer Keytruda i kombination med Eisais tyrosinkinase-hæmmer Lenvima mod Lenvima alene hos patienter med kræft i leveren. 

Det skriver MSD i en pressemeddelelse.

Mens den mediane overlevelse for kombinationsbehandlingen var 21,2 måneder, talte den 19 måneder for Lenvima alene.

Kilde: MSD

Annonce

EMA fastholder suspendering af markedsføringstilladelser

EMA kritiserer data fra virksomheden Synchron Research i Indien.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen.

I forsommeren kom det frem, at Synchron Research, der udfører såkaldte bioækvivalensforsøg, hvor generisk medicin (kopipræparater) sammenlignes med det originale lægemiddel, var under mistanke for snyd med data.

EMA har nu afsluttet sine undersøgelser og fastholder sin tidligere anbefaling om at suspendere hovedparten af markedsføringstilladelserne, mens otte lægemidler kan få lov at beholde deres EU-markedsføringstilladelse, fordi virksomhederne bag har kunne fremvise tilstrækkelige bioækvivalensdata fra andre kilder end Synchron Research.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Amgens kræftpille mod lungekræft viser god effekt

Amgens KRAS G12C-hæmmer Lumakras (sotorasib) gav en progressionsfri overlevelse på 5,6 måneder mod 4,5 måneder hos patienter med ikke små-cellet lungekræft behandlet med kemoterapi alene.

Det skriver Amgen.

Resultaterne stammer fra firmaets fase 3-forsøg, hvor behandlingen blev afprøvet på lungekræftpatienter med KRAS G12C-mutation.

»Dette er det første fase 3 randomiserede kliniske forsøg med en KRAS G12C-hæmmer, der viser fordele hos forbehandlede patienter, som har begrænsede behandlingsmuligheder,« siger Melissa L. Johnson, der er direktør for forskningsenheden for lungekræft på Sarah Cannon Research Institute, i en pressemeddelelse.

Kilde: Amgen

Industrien atter repræsenteret i toppen af Dagens Medicins magtliste

Novo Nordisk Fondes bestyrelsesformand Lars Rebien Sørensen er blandt de ti mest magtfulde i det danske sundhedsvæsen. Det viser Dagens Medicins årlige magtliste, hvor også Mads Krogsgaard Thomsen, Lars Fruergaard Jørgensen og Ida Sofie Jensen har opnået fremtrædende placeringer.