Annonce

Opdateret seponeringsliste fra IRF

Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen har opdateret seponeringslisten til støtte af læger ved gennemgang af patienters medicin. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Årets seponeringsliste har fået tilføjet anbefalinger om langtidsvirkende nitrater, pramipexol og 5α-reduktasehæmmere, og der er desuden lavet en større revision af afsnittet om inhalationssteroid til KOL.

Seponeringslisten er udarbejdet af IRF i Sundhedsstyrelsen i samarbejde med repræsentanter fra Dansk Selskab for Geriatri, Dansk Selskab for Almen Medicin, Dansk Selskab for Klinisk Farmakologi samt regionerne.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Lægemiddelstyrelsen nedsætter Nationalt Råd for Forsyningssikkerhed

For at skabe et fælles billede af forsyningssituationen og sikre bedre information til patienter og læger har Lægemiddelstyrelsen nedsat et nyt Nationalt Råd for Forsyningssikkerhed. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Hovedformålet for det nye nationale råd er at kortlægge forsyningssikkerheden på lægemiddelområdet.

Det skal være med til at sikre rettidig og fyldestgørende information til patienter og læger.

Første møde finder sted mandag 15. november, hvor Lægemiddelstyrelsen vil give en status på omfanget af forsyningsvanskeligheder og restordrer. Der vil desuden blive set på indberetninger fra virksomheder om kommende forsyningsvanskeligheder.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

Biomarins væksthormon kan have blockbusterpotentiale

I løbet af denne uge bliver det afgjort, om Biomarin får grønt lys af den amerikanske sundhedsmyndighed FDA til at markedsføre deres middel mod dværgvækst Voxzogo. Det skriver FiercePharma.

Midlet er allerede godkendt i EU, og det har ifølge analytikere potentiale til at opnå blockbusterstatus, hvilket indikerer et salg på over én mia. dollars om året.

Danske Novo Nordisk og Ascendis har også midler mod dværgvækst på markedet i USA. For Novo Nordisk gælder det Sogroya til voksne, mens Ascendis sælger Skytrofa til børn.

Kilde: FiercePharma

EU-Kommissionen godkender Celltrions COVID-19-behandling

Europa-Kommissionen har godkendt sydkoreanske Celltrions COVID-19-middel Regkirona i Europa. Det skriver PharmaTimes.

Godkendelsen af Regkirona er som behandling til voksne med COVID-19, hvor patienten ikke har behov for supplerende ilt og er i høj risiko for at udvikle alvorlig sygdom.

Godkendelsen sker på baggrund af et fase 3-studie, hvor forskere og læger kunne vise, at midlet var i stand til at reducere risikoen for hospitalsindlæggelse og død med 72 pct.

Kilde: PharmaTimes

Flere job