Annonce

Eisai og Biogen lancerer Alzheimers-behandling i Kina i år

Det japanske selskab Eisai og dets amerikanske partner Biogen forventer at lancere deres Alzheimers-behandling på det kinesiske marked til efteråret. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Esai forventer, at omkring 1.500 patienter vil bruge behandlingen i marts næste år. Alzheimers-behandlingen Leqembi er ved at blive vurderet af Det Europæiske Lægemiddelagentur, mens den er lanceret i USA og Japan.

Kilde: Reuters

Nyt klinisk forsøg tester mRNA-behandling mod kræft

Et nyt klinisk forsøg kaldet Mobilize er sat i gang for at undersøge en mRNA-behandling til at behandle forskellige typer kræft som lungekræft og hudkræft. Det skriver The Guardian.

Den første britiske patient har nu modtaget behandlingen på et hospital i den britiske hovedstad, London. Forskerne bag håber, at forsøget kan hjælpe med at udvikle nye kræftbehandlinger, som er mere præcise og mindre toksiske.

Kilde: The Guardian

Paracetamol stikpiller til børn kommer tilbage til kiosker og supermarkeder

Snart vil det igen være muligt at købe paracetamol stikpiller på 125 mg til børn i kiosker og supermarkeder. Der er nemlig udsigt til en stabil forsyning af stikpillerne, og derfor har Lægemiddelstyrelsen besluttet at ophæve apoteksforbeholdet.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Der har været problemer med forsyningen af stikpillerne, som derfor blev gjort receptpligtige i november sidste år. I slutningen af januar blev receptpligten fjernet igen efter en større leverance af norske pakninger.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Regeringen vil beskytte sundhedspersonale bedre med nye regler

Regeringen vil give sundhedspersonale bedre mulighed for at sløre deres navn i logoplysninger og journalnotater over for patienter og borgere, som har ‘chikaneret eller truet dem’.

Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. Reglerne er sendt i høring og træder i kraft i løbet af marts. De skal i første omgang udrulles i regionerne, men andre dele af sundhedsvæsenet kommer også til at kunne bruge dem senere hen.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Annonce

Flere job