Annonce

Fem lægemidler i Danmark er godkendt med data fra svindelanklaget firma 

Mindst fem lægemidler i Danmark er godkendt med data fra et indisk firma, der anklages for svindel af den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA.

Svindlen kan betyde, at lægemidlerne er ubrugelige eller i værste fald har farlige bivirkninger. Det skriver Danwatch i samarbejde med P1 Orientering.

Det drejer sig om kopilægemidler af typerne ibuprofen, hjertemedicin, kolesterol- og blodtrykssænkende medicin og D-vitamin, oplyser Lægemiddelstyrelsen til Danwatch.

Lægemiddelstyrelsen oplyser ikke navnene på de medicinalvirksomheder, der har markedsført dem i Danmark, da der er tale om fortrolige oplysninger om forretningsforbindelser. 

Det indiske firma Synchron Research Services har ifølge den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, manipuleret med data ved blandt andet at bytte rundt på blodprøver.

Den 16. september i år skrev FDA blandt andet til det indiske firma:

»I har været ansvarlige for at producere falske data i studier, og derfor har vi ingen tillid til, at jeres data er pålidelige. På den baggrund har FDA besluttet, at al data fra studier produceret i jeres firma må afvises.«

Kilde: Daywatch

Copenhagen Medical henter kendt ansigt i Novo Nordisk Fonden

70-årige Jannik Hilsted, der har arbejdet som lægefaglig direktør for Rigshospitalet i mere end et årti og senest har udfyldt flere roller i Novo Nordisk Fonden, skal fremadrettet beklæde stillingen som virksomhedsansvarlig læge i Copenhagen Medical.Det skriver Copenhagen Medical i en pressemeddelelse.

Selskabet har under coronapandemien tjent mange penge på at tage del i coronaindsatsen som udbyder af kviktest flere steder i landet.

Det demografiske pres og udvikling vil også i de kommende år fordre et øget samarbejde mellem offentlige og private aktører, vurderer Jeppe Handwerk, direktør i Copenhagen Medical. 

»Der skal nu og i de kommende år sættes mere skub på at udvikle og tilpasse sundhedstilbud, som giver den enkelte borger større indblik i og mulighed for at påvirke eget helbred,« udtaler Jeppe Handwerk og fortsætter:

»Til det arbejde er Jannik den helt rigtige profil til stillingen som virksomhedsansvarlig læge.«

Kilde: Copenhagen Medical

Annonce

EMA vurderer middel til forebyggelse af COVID-19

Det europæiske lægemiddelagentur EMA har modtaget en ansøgning fra Roche om markedsføringstilladelse til lægemidlet Ronapreve (casirivimab / imdevimab) til behandling og forebyggelse af COVID-19.

Ronapreve er udviklet i et samarbejde mellem Regeneron Pharmaceuticals og Roche. Lægemidlet er beregnet til behandling af COVID-19 til voksne og børn fra 12-årsalderen, der ikke har behov for supplerende iltbehandling, og som har forhøjet risiko for at udvikle alvorlig COVID-19, samt til forebyggelse af COVID-19.

EMA har løbende vurderet data for lægemidlet i et såkaldt ‘rolling review’. Derfor ventes vurderingen af fordele og risici ved brugen af Ronapreve at være klar inden for to måneder.

Kilde: EMA

Novo Nordisk forventer at kunne mætte efterspørgslen efter Wegovy i starten af 2022

Novo Nordisk har øget produktionen af vægttabsmidlet Wegovy, der flere steder i USA er ramt af forsyningsvanskeligheder grundet stor efterspørgsel. Det oplyser Novo Nordisk i en opdatering på deres hjemmeside.

I øjeblikket arbejdes der døgnet rundt på produktionsanlæggene og Novo Nordisk forventer at få bugt med forsyningsvanskelighederne senest i starten af 2022, måske før, afhængigt af efterspørgslen.

Nogle patienter må i øjeblikket vente i mere end en måned på at få deres recept indløst. 

Flere finanshuse har høje forventninger til midlet. Blandt andet har Jefferies tidligere skrevet i en analyse, at Wegovy-salget i 2022 ventes at løbe op i 8,9 milliarder kroner.

Kilde: Novo Nordisk

Læger måber over ny behandling af cystisk fibrose

For omkring et år siden kom en ny behandling til personer med cystisk fibrose til Danmark. Ifølge læger på Rigshospitalet er de erfaringer, man siden har gjort sig med behandlingen, hidtil uset positive.

Flere job