Dagens Pharma holder sommerferie
Dagens Pharmas nyhedsbrev går på sommerferie i dag og vender tilbage igen mandag den 8. august. 
Hvis du har ideer eller tips til historier, som du mener kan være relevante at dække for Dagens Pharma, er du velkommen til at skrive til journalist Nick Sturm: nist@dagenspharma.dk
God sommer
Redaktionen
Annonce

Japansk kæmpe investerer 11 mia. kr. i dansk medicinalfabrik

Japanske Fujifilm Diosynth Biotechnologies har gravet dybt i lommerne efter en milliardinvestering, som skal investeres i selskabets medicinalfabrik i Hillerød. 

Det skriver erhvervsmediet Børsen.

I alt investerer selskabet ca. 11 mia. kr. i at udbygge sine faciliteter i Hillerød, og det er ifølge Børsen ‘en af de største enkeltstående investeringer i Danmark fra en udenlandsk virksomhed nogensinde.’

Investeringen ventes ifølge Fujifilm at skabe omkring 450 nye arbejdspladser. 

Fujifilm Diosynth Biotechnologies har brugt ca. 23 mia. kr. på sin fabrik i Hillerød, siden selskabet købte den af det amerikanske biotekfirma Biogen i 2019.

Kilde: Børsen

Lægemiddel fra Leo Pharma godkendt af NICE

Det engelske og walisiske medicinråd NICE har besluttet, at Leo Pharma-midlet Adtralza (tralokinumab) kan godkendes til behandling af moderat til svær atopisk dermatitis hos voksne. 

Det skriver Leo Pharma i en pressemeddelelse.

»Vi er glade for dagens beslutning fra NICE, som vil lette adgangen til Adtralza for atopisk dermatitis-patienter i England og Wales, mens vi sammen med de britiske myndigheder fortsætter arbejdet med at sikre godtgørelse for denne vigtige behandling,« siger Christophe Bourdon, adm. direktør i Leo Pharma. 

Kilde: Leo Pharma

Annonce

Lægemiddelkandidat fra Janssen og Genmab får særstatus af FDA

Lægemiddelkandidaten talquetamab viser så lovende takter i behandlingen af patienter med tilbagevendende eller behandlingsresistent knoglemarvskræft, at FDA har tildelt lægemidlet særstatus i form af en såkaldt ‘breakthrough therapy designation’.

Det skriver Janssen i en pressemeddelelse.

De amerikanske sundhedsmyndigheder vurderer, at talquetamab, der udvikles af Janssen på baggrund af teknologi fra Genmab, har potentialet til at løfte behandlingen af patienter med knoglemarvskræft, og derfor tildeles lægemidlet den særlige status, som kan forkorte vejen til markedet. 

Tidligere har også Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, tildelt prime-status til den lovende lægemiddelkandidat. 

Kilde: Janssen

Tilbageslag for Sanofi: Patientoptag i fase 3-studie sættes på pause i USA

Det amerikanske lægemiddelagentur (FDA) har placeret fase 3-studiet af tolebrutinib i patienter med den autoimmune sygdom myasthenia gravis og multipel sklerose (MS) på delvis pause. 

Det oplyser Sanofi i en pressemeddelelse.

Det betyder, at optaget af nye patienter til studiet sættes på pause i USA, mens patienter, som har været indrullet i studiet i flere end 60 dage, skal fortsætte behandlingen. 

Beslutningen fra FDA bygger på et begrænset antal patienter med leverskader, som kædes sammen med behandling med tolebrutinib.

Kilde: Sanofi

Alt for få danskere med migræne behandles efter retningslinjerne

Triptaner er andetvalget efter paracetamol og ibuprofen til danskere med migræne. En rundspørge blandt 400 personer med migræne viser, at kun de færreste har hørt om behandlingen endsige bliver behandlet med den. Der er behov for mere oplysning til både patienter og praktiserende læger, mener forsker.

Flere job