Læger måber over ny behandling af cystisk fibrose

For omkring et år siden kom en ny behandling til personer med cystisk fibrose til Danmark. Ifølge læger på Rigshospitalet er de erfaringer, man siden har gjort sig med behandlingen, hidtil uset positive.

Annonce

Merck søger hastegodkendelse af lovende antiviralt lægemiddel

Et eksperimentelt antiviralt lægemiddel udviklet af medicinalkoncernen Merck kan halvere risikoen for at dø eller blive indlagt på hospitalet blandt de patienter med COVID-19, der har størst risiko for et alvorligt sygdomsforløb, skriver Reuters.

Merck har præsenteret data for lægemidlet molnupravir, som viste at 7,3 procent af de patienter, der fik molnupiravir to gange dagligt i fem dage, fik behov for hospitalsindlæggelse, sammenlignet med 14,1 procent af patienterne i placebogruppen. Ingen af de aktivt behandlede patienter døde, mens der var otte dødsfald i kontrogruppen.

På baggrund af resultaterne vil Merck nu søge de amerikanske sundhedsmyndigheder om en hastegodkendelse af molnupravir.

Kilde: Reuters

Lovende resultater af fase 3 forsøg med antistofmiddel

Et fase 3-forsøg har vist, at en kombinationsbehandling fra Astrazeneca har vist sig effektiv til både at forebygge og behandle svær sygdom efter smitte med coronavirus, skriver TV2.  

Der er tale om et antistofbehandling, der er udviklet til at kunne forebygge og behandle svære tilfælde af COVID-19 coronavirus. Midlet, der hedder AZD7442, har levet op til alle opstillede krav om både at forebygge og behandle alvorlige sygdomsforløb eller dødsfald efter coronasmitte. 

Det særlige antistof-lægemiddel er blandt andet målrettet personer, der ikke i tilstrækkelig grad udvikler antistoffer efter at have fået en vaccine.

AstraZeneca har ansøgt om hastegodkendelse af lægemidlet hos amerikanske sundhedsmyndigheder.

Kilde: TV2

Annonce

Dansk inhalationsbehandling mod COVID-19 godkendt til test på mennesker

En ny behandling mod COVID-19, udviklet af danske forskere fra Københavns Universitet og Rigshospitalet er nu blevet godkendt af Lægemiddelstyrelsen til de første kliniske forsøg på mennesker, skriver Københavns Universitet.

Behandlingen som er baseret på inhalation af partikler, som inaktiverer virus og dræber bakterier og svamp, er udviklet af danske forskere i samarbejde med det norske firma SoftOx.

Professor ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Rigshospitalet og på Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet, Thomas Bjarnsholt, der fik ideen til at forsøge sig med det nye behandlingsprincip, håber at metoden kan forbedre behandlingen af luftvejsinfektioner over en bred kam.

Kilde: Københavns Universitet

Middel mod Alzheimers får gennembrudsstatus

Medicinalkoncernen Roche har meddelt, at firmaets anti-amyloid antistof gantenerumab har fået en ‘breakthrough therapy designation’ fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA, skriver FirstWord Pharma.

I en udtalelse fra Roche siger Levi Garraway, der står i spidsen for firmaets globale lægemiddeludvikling, at tildelingen af gennembrudsstatus »forstærker vores tillid til gantenerumab, som kan blive det første subkutane lægemiddel til behandling af Alzheimers sygdom, med potentiale til selvadministreret behandling i hjemmet.«

Kilde: FirstWord Pharma

Flere job