Annonce

FDA godkender behandling til at minimere risikoen for infektioner hos kræftpatienter

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt Gamida Cells behandling Omisirge til reduktion af risikoen for infektioner hos patienter med blodkræft. Det skriver Reuters.

Omisirge, der er Gamidas første godkendte lægemiddel til at ramme markedet, er godkendt til personer over 12 år efter stamcelleterapi.

Forud for stamcelleterapi modtager patienter kemoterapi, hvilket svækker immunforsvaret og øger risikoen for udvikling af alvorlige infektioner.

Omisirge er lavet på baggrund af donorstamceller fra navlestrengsblod og hjælper kroppen med hurtigere at gendanne en del af immunforsvaret kaldet neutrofile celler.

Kilde: Reuters

MSD betaler tocifret milliardbeløb for amerikansk biotekselskab

Amerikanske MSD lægger 10,8 mia. dollar, hvilket svarer til lidt over 73 mia. kr., på bordet for det amerikanske biotekselskab Prometheus Bioscience. Det skriver Medwatch.

Med købet styrker MSD selskabets portefølje inden for autoimmune sygdomme og overtager blandt andet en lægemiddelkandidat til behandling af Crohns sygdom.

MSD har udbetalt en præmie på 75 pct. til aktionærerne i Prometheus.

Kilde: Medwatch

Annonce

Professor i sundhedsøkonomi bliver medlem af Medicinrådet

Medicinrådet har udpeget professor i sundhedsøkonomi Rikke Søgaard som nyt medlem af Rådet. Det skriver Medicinrådet i en pressemeddelelse.

Rikke Søgaard, der har mange års erfaring med evaluering af indsatser i sundhedsvæsnet, er professor ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet.

Med udpegningen indtræder Rikke Søgaard i Rådet i en periode på to år. Det samme gjorde professor i sundhedsøkonomi Dorte Gyrd-Hansen, da hun blev genudpeget i oktober 2022..

Med Rikke Søgaard tæller Medicinrådet nu 17 medlemmer og fire observatører.

Kilde: Medicinrådet

Genmab i ny alliance med stort biotekselskab

Genmab har indgået et flerårigt samarbejde med det belgiske biotekselskab Argenx med henblik på at opdage, udvikle og kommercialisere nye behandlinger baseret på antistoffer. Det skriver Euroinvestor.

Genmab arbejder på at udvikle det, som de selv kalder for KYSO (knock-your-socks-off), altså lægemidler med et enormt økonomisk potentiale. Det er i den kontekst, samarbejdet skal ses.

De to selskaber vil give hinanden adgang til antistofteknologi med et mål om at finde og markedsføre lægemidler i fællesskab.

Indledningsvist sigter de to selskaber mod at udvikle lægemidler til behandling af kræft og autoimmune sygdomme.

Kilde: Euroinvestor

Overlæge og aktieanalytiker tager hatten af for Novo Nordisks vægttabsmiddel

Novo Nordisk skovler penge ind i et omfang, der i forrige uge fik den danske lægemiddelproducent til at øge forventningerne til omsætningen i 2023 med op mod 30 pct. Semaglutid og især markedet for behandling af svær overvægt driver væksten. Både en aktieanalytiker og en professor forestiller sig, at væksten vil fortsætte.