Ny strategi
Lægemiddelstyrelsen lægger ny kurs: »Den største udfordring er at skaffe nok hjerner«
Der findes ikke vindere i Lægemiddelstyrelsens kamp med industrien om de efterspurgte og alt for få kompetente medarbejdere inden for lægemiddelområdet, og derfor må direktør Lars Bo Nielsen i styrelsens nye strategi kigge indad for at finde de rigtige ressourcer.
Nyt Alzheimers-studie peger på flere muligheder for behandling
Et stort internationalt forskningsprojekt har identificeret 75 områder i generne, der har betydning for Alzheimers sygdom, dobbelt så mange, som man før har kendt. Det skriver Rigshospitalet.
Opdagelserne kan ifølge overlæge Ruth Frikke-Schmidt, der har bidraget til studiet, der er bragt i Nature Genetics, bruges til at åbne nye veje for forskning i behandling af den alvorlige sygdom, som 87.000 danskere lever med.
På baggrund af studiet øjner forskerne bag projektet genspecifikke behandlinger, der åbner for nye måder at bruge personlig medicin mod sygdommen.
Kilde: Rigshospitalet
Lundbeckfonden siger farvel til Mette Kirstine Agger
Som led i Lundbeckfondens stiftelse af bioteksatsningen BioCapital stopper fondens samarbejde med den mangeårige chef for ventureafdelingen, Mette Kirstine Agger. Det skriver Finans.
Lene Skole, der er adm. direktør i fonden, understreger, at afskedigelsen af Mette Kirstine Agger ikke skyldes utilfredshed med hendes indsats, men en strategisk justering af fondens investeringer.
Lundbeckfonden har tidligere meldt ud, at den lægger de to afdelinger Lundbeckfonden Emerge og Lundbeckfonden Ventures sammen til den nye enhed Biocapital.
Kilde: Finans
Global milliardfond mod AMR løfter sløret for første investering
AMR Action Fond har investeret i de to firmaer Adaptive Phage Therapeutics (APT) and Venatorx Pharmaceuticals. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.
Dermed er fonden, der er støttet af bl.a. Novo Nordisk, Pfizer og Novartis, ifølge eget udsagn rykket et skridt tættere på at opnå sin ambition om at markedsføre 2-4 nye antibiotika-produkter
Begge firmaer arbejder med udviklingen af antibiotika.
Kilde: AMR Action Fond
Sponsorer bag forsøg kan søge om tilladelse til ikke-markedsførte midler
Krigen i Ukraine kan have betydning for kliniske lægemiddelforsøg, både når det gælder forsyning af lægemidler til forsøgene og opsamling af vigtige data. Det skriver Lægemiddelstyrelsen.
Derfor har EU-Kommissionen, EMA og den såkaldte Clinical Trials Facilitation and Coordination Group udarbejdet en foreløbig vejledning til, hvordan kliniske lægemiddelforsøg, der finder sted i eller tæt ved Ukraine, kan håndteres i den aktuelle situation.
Hvis eventuelle ukrainske forsøgsdeltagere flygter til Danmark og har behov for at få udleveret forsøgslægemidler, der ikke er tilgængelige på det danske marked, og forsøgsdeltageren ikke kan inkluderes i et igangværende forsøg i Danmark, så skal der ansøges om en enkelt udleveringstilladelse.
Kilde: Lægemiddelstyrelsen
pædiatri
Pædiatere beder Folketinget om hjælp: »Det er efterhånden svært at se forældrene i øjnene«
De to overlæger Allan Lund og Peter Born har haft foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at lægge pres på Sundhedsministeriet, der stadig har Sundhedsstyrelsens anbefaling om indførelse af screening for SMA hos nyfødte under behandling.
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg