Annonce

Nyt Alzheimers-studie peger på flere muligheder for behandling

Et stort internationalt forskningsprojekt har identificeret 75 områder i generne, der har betydning for Alzheimers sygdom, dobbelt så mange, som man før har kendt. Det skriver Rigshospitalet.

Opdagelserne kan ifølge overlæge Ruth Frikke-Schmidt, der har bidraget til studiet, der er bragt i Nature Genetics, bruges til at åbne nye veje for forskning i behandling af den alvorlige sygdom, som 87.000 danskere lever med. 

På baggrund af studiet øjner forskerne bag projektet genspecifikke behandlinger, der åbner for nye måder at bruge personlig medicin mod sygdommen. 

Kilde: Rigshospitalet

Lundbeckfonden siger farvel til Mette Kirstine Agger

Som led i Lundbeckfondens stiftelse af bioteksatsningen BioCapital stopper fondens samarbejde med den mangeårige chef for ventureafdelingen, Mette Kirstine Agger. Det skriver Finans.

Lene Skole, der er adm. direktør i fonden, understreger, at afskedigelsen af Mette Kirstine Agger ikke skyldes utilfredshed med hendes indsats, men en strategisk justering af fondens investeringer.

Lundbeckfonden har tidligere meldt ud, at den lægger de to afdelinger Lundbeckfonden Emerge og Lundbeckfonden Ventures sammen til den nye enhed Biocapital.

Kilde: Finans

Annonce

Global milliardfond mod AMR løfter sløret for første investering

AMR Action Fond har investeret i de to firmaer Adaptive Phage Therapeutics (APT) and Venatorx Pharmaceuticals. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Dermed er fonden, der er støttet af bl.a. Novo Nordisk, Pfizer og Novartis, ifølge eget udsagn rykket et skridt tættere på at opnå sin ambition om at markedsføre 2-4 nye antibiotika-produkter

Begge firmaer arbejder med udviklingen af antibiotika.

Kilde: AMR Action Fond

Sponsorer bag forsøg kan søge om tilladelse til ikke-markedsførte midler

Krigen i Ukraine kan have betydning for kliniske lægemiddelforsøg, både når det gælder forsyning af lægemidler til forsøgene og opsamling af vigtige data. Det skriver Lægemiddelstyrelsen.

Derfor har EU-Kommissionen, EMA og den såkaldte Clinical Trials Facilitation and Coordination Group udarbejdet en foreløbig vejledning til, hvordan kliniske lægemiddelforsøg, der finder sted i eller tæt ved Ukraine, kan håndteres i den aktuelle situation.

Hvis eventuelle ukrainske forsøgsdeltagere flygter til Danmark og har behov for at få udleveret forsøgslægemidler, der ikke er tilgængelige på det danske marked, og forsøgsdeltageren ikke kan inkluderes i et igangværende forsøg i Danmark, så skal der ansøges om en enkelt udleveringstilladelse.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen