Hold på hat og briller: Nu kommer stamcelleterapierne væltende

Udviklingen af stamcelleterapier med pluripotente stamceller har været en dræbende, langsom omgang. Men nu er der hul igennem, og det betyder, at antallet af kliniske forsøg med denne form for terapier vokser eksponentielt. De første kliniske effektdata er endog særdeles lovende, fortæller Agnete Kirkeby, lektor ved Novo Nordisk Foundation Center for Stem Cell Medicine ved KU.

Annonce

Minister vil stramme regler for udlevering af tilskudsmedicin

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil stramme reglerne for udlevering af tilskudsmedicin. Det skriver Jyllands-Posten.

I en ny bekendtgørelse, som er sendt i høring onsdag, vil apotekerne kunne afvise at udlevere tilskudsmedicin, som svarer til mere end et års forbrug. Der har været flere sager rundt omkring i landet, hvor borgere er blevet politianmeldt, efter at de har fået udleveret store mængder af den populære diabetesmedicin Ozempic.

Kilde: Jyllands-Posten

AstraZeneca trækker coronavaccine tilbage i hele verden

Den britisk-svenske medicinalvirksomhed AstraZeneca trækker sin vaccine mod COVID-19 tilbage og stopper al salg af vaccinen i hele verden. Det skriver The Guardian.

I marts trak selskabet selv sin markedsføringstilladelse i EU tilbage. Vaccinen er ikke længere autoriseret til at blive brugt, viser en meddelelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Kilde: The Guardian

Læger ‘glemte’ at anmelde økonomisk støtte fra Novo Nordisk

Et hold på 34 sundhedspersoner og læger fik i 2022 økonomisk støtte fra Novo Nordisk i forbindelse med en kongres i Holland. 20 af dem har efterfølgende ikke anmeldt støtten til Lægemiddelstyrelsen.

Det skriver DR på baggrund af en aktindsigt. Det er i strid med loven, da sundhedspersoner skal anmelde den type økonomisk støtte. DR har talt med alle 20 personer, som forklarer, at de ‘glemte’ det.

Kilde: DR

SSI og DTU vil udvikle mRNA-vacciner til at give i munden

Statens Serum Institut (SSI) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) vil udvikle en ny type mRNA-vaccine, som skal gives gennem en mikronål i mundhulen. Det skriver SSI i en pressemeddelelse.

Projektet er blevet tildelt en bevilling på 6,2 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond. Forskerne håber, at det kan være med til at aktivere et immunsvar i de øvre luftveje at administrere vaccinen i munden.

Kilde: Statens Serum Institut

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job