Annonce

CHMP anbefaler Moderna-vaccine mod COVID-19 som booster

EMA’s komite for human medicin (CHMP) anbefaler, at agenturet godkender Modernas vaccine mod COVID-19 som boosterstik. Det skriver Moderna.

Det amerikanske firmas vaccine skal ifølge CHMP bruges hos personer over 18 år mindst 6 måneder efter, at de indledende stik er givet.

Anbefalingen bygger på Modernas fase 2-studie, hvor personer over 65 år opnåede samme niveau af antistoffer mod virus som efter indledende vaccination.

Kilde: Moderna

Lundbecks formand lægger sig fladt ned

Lundbecks bestyrelsesformand, Lars Rasmussen, indrømmer, at firmaet ikke har levet op til sine egne forventninger, når det gælder udvikling af ny medicin. Det skriver Medwatch.

I et interview med Medwatch siger Lars Rasmussen, at Lundbeck har ændret strategi, fordi firmaet ikke er lykkedes med at udvikle nye lægemidler.

»Der er ingen tvivl om, at det har været en skuffelse, at ingen af de midler, vi for år tilbage havde i pipelinen, er kommet på markedet. Den dårlige interne succesrate giver bestemt anledning til eftertanke,« siger Lars Rasmussen.

Kilde: Medwatch

MSD’s cocktail effektiv mod HIV i fase 3-studie

Det amerikanske firma MSD’s orale kombinationsmiddel mod HIV viser god effekt i foreløbig analyse af firmaets fase 3-studie. Det skriver MSD.

Pillen er en kombination af doravirin (markedsført som Pifeltro) og det eksperimentelle islatravir.

Doravirin er allerede godkendt som behandling af HIV-1 i kombination med andre midler, mens islatravir stadig bliver undersøgt.

 

Kilde: MSD

Amgros: Vi stod bag banebrydende aftale

Regionernes indkøber på medicinområdet, Amgros, påberåbte sig i går æren for, at patienter med lungesygdommen cystisk fibrose i dag får en langt bedre behandling. Det skriver Amgros.

Amgros refererer til en artikel bragt i Dagens Pharma, hvor danske læger glæder sig over patienternes store fremskridt med kombinationsmidlet bestående af Kaftrio og Kalydeco.

Amgros fastslår, at behandling lader sig gøre, fordi det lykkedes at lave en fordelagtig aftale med Vertex, som er firmaet bag behandlingen. Aftalen indebærer, at danske hospitaler også får adgang til kommende behandlinger, herunder kombinationen Kaftrio og Kalydeco.

Kilde: Amgros

Annonce

Binyrebarkhormon øger risikoen for lungeinfektioner

Ny dansk forskning viser, at jo mere binyrebarkhormon patienter med svær KOL behandles med, desto større er deres risiko for at blive ramt af en kronisk lungeinfektion. Vi skal have forbruget af binyrebarkhormon ned, siger overlæge og forsker.

‘Strengt fortroligt’: Leo Pharma med hård kritik i rødglødende brev til Medicinrådet
I et klassificeret brev giver det danske medicinalfirma Medicinrådet på puklen for at have lavet en elendig vurdering af eksem-midlet Adtralza.
‘Strengt fortroligt’: Leo Pharma med hård kritik i rødglødende brev til Medicinrådet
I et klassificeret brev giver det danske medicinalfirma Medicinrådet på puklen for at have lavet en elendig vurdering af eksem-midlet Adtralza.

Flere job