Annonce

GSK med gode resultater med meningitisvaccine

GSK har meldt positivt ud om resultatet af et fase 3-forsøg med lægemiddelvirksomhedens fem-i-én vaccine mod meningitis. Det skriver Fierce Pharma.

Vaccinen, som er en kombination af GSKs vacciner Bexsero og Menveo, skal efter hensigten give en beskyttende effekt mod både meningitis og blodforgiftninger med meningokokker i undertyperne A, B, C, W og Y, som er skyld i næsten alle meningokok-sygdomme globalt.

3.650 personer har deltaget i fase 3-forsøget, som viser, at vaccinen både er sikker og giver et godt immunrespons.

Kilde: Fierce Pharma

Dramatisk stigning i antallet af personer i behandling for HIV

I 2004 begyndte et USA-initieret projekt med at sikre, at personer over hele verden med HIV modtog den rette behandling for deres sygdom, og den indsats viser sig at have båret frugt. Det skriver CDC i en pressemeddelelse.

Da initiativet (PEPFAR) blev sat i søen i 2004, var blot 66.500 personer på verdensplan i behandling med HIV-medicin gennem PEPFAR, og det tal er nu steget til 20 mio.

Andelen af personer, som er under god sygdomskontrol og altså ikke kan smitte andre, er også steget fra 80 pct. i 2015 til 95 pct. i 2022.

PEPFAR er et samarbejde mellem 50 lande og 10.000 laboratorier.

Kilde: CDC

Annonce

Amgen anklaget for at skjule milliardgæld for investorerne

Den amerikanske lægemiddelproducent Amgen er blevet sagsøgt af investorer for ikke at fortælle om en milliardgæld i skat og bøder på 10,7 mia. dollar. Det skriver Reuters.

Ifølge anklageskriftet pumpede Amgen i perioden fra 2020 til 2022 aktieprisen kunstigt op ved ikke at fortælle om det skyldte beløb.

Ligeledes har det amerikanske skattevæsen IRS beskyldt Amgen for ikke at betale korrekt skat i perioden fra 2010 i 2015.

Kilde: Reuters

Novo Nordisk dumper priserne på insulin i USA

Novo Nordisk sænker i USA prisen på forskellige former for insuliner med op til 75 pct. Det skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Blandt de insuliner, som får et alvorligt priscut, er både langtidsvirkende insuliner og måltidsinsuliner. Specifikt drejer det sig om produkterne Levemir, Novolin og Novolog.

Novo Nordisk oplyser, at prissænkningen vil have effekt fra 1. januar 2024.

Prissænkingen kommer, efter konkurrenten Eli Lily i sidste uge valgte at sænke priserne tilsvarende på flere af deres insuliner.

Kilde: Novo Nordisk

Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet

Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.