forskning
KU-støttet virksomhed vil udvikle biologiske lægemidler baseret på tarmbakterie
En ny virksomhed med professor Oluf Borbye Pedersen i spidsen skal udvikle en helt ny klasse af farmabiotika. Virksomheden GutCRINE er den første investering foretaget af Københavns Universitets nye investeringsselskab, der sammen med Eir Ventures har lagt fire mio. kr.
Lægemiddel mod Fabrys sygdom bliver godkendt i EU
De to virksomheder Protalix BioTherapeutics og Chiesi Farmaceutici har fået grønt lys til at markedsføre deres lægemiddel mod Fabrys sygdom i EU. Det skriver Fierce Pharma.
Virksomhederne har fået godkendt PRX-102 (pegunigalsidase alfa), som er en enzymerstatnings-terapi til Fabrys sygdom. Tilladelsen er baseret på resultater fra et klinisk program, som har testet PRX-102 i flere end 140 patienter, der har modtaget op til 7,5 års behandling.
Kilde: Fierce Pharma
Direktør for CDC Rochelle Walensky stopper i juni
Det amerikanske center for infektionsforebyggelse og folkesundhed, CDC, skal have ny direktør. Den nuværende direktør, Rochelle Walensky, stopper i organisationen ved udgangen af juni. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Rochelle Walensky, der har været direktør i godt to år, stod i spidsen for CDC, mens coronapandemien var på sit højeste.
Sammen med Anthony Fauci, der var chef for National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) indtil sidste år, var Rochelle Walensky i mange sammenhænge myndighedernes ansigt udadtil under pandemien.
Kilde: Reuters
WHO: Corona er ikke længere en global trussel
Verdenssundhedsorganisation WHO har erklæret, at COVID-19 ikke længere udgør en global sundhedstrussel. Det skriver BBC. Det er et stort skridt på vejen til at afslutte coronapandemien, som brød ud i 2020.
Det var i januar 2020, at WHO erklærede COVID-19 for en global sundhedskrise (public health emergency of international concern). Siden pandemien begyndte, har mindst syv millioner mennesker mistet livet ifølge WHO.
Kilde: BBC
Storbritannien har et stigende antal af smittede med mæslinger
Der er sket en stigning i antallet af personer, som er blevet smittet med mæslinger i Storbritannien. Det vækker bekymring hos UK Health Security Agency. Det skriver BBC.
I løbet af de 4 første måneder af 2023 er der allerede konstateret 49 tilfælde, hvor personer er smittet med mæslinger. Til sammenligning var der i hele 2022 i alt 54 tilfælde.
Før coronapandemien var der sket et fald i antallet af børn, der blev vaccineret mod mæslinger. Pandemien medførte, at endnu flere børn ikke fulgte de officielle vaccinationsprogrammer.
Kilde: BBC
psykiatri
Kontroversielt Cochrane-review om ADHD-medicin opdateret – men konklusionen er den samme
Det skabte debat, da et omfattende Cochrane-review i 2015 pegede på, at der var store mangler i viden om effekten af brugen af methylphenidat til børn og unge med ADHD. Nu har forskerne lavet en endnu større gennemgang af den videnskabelige litteratur på området, men konklusionen er stadig den samme: Det er usikkert, om medicinen har nogen effekt på ADHD-symptomer og på adfærdsproblemer, og det ser ud til, at methylphenidat slet ikke forbedrer børn og unges livskvalitet.
- OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 09/06/2023
- Ny vurdering af lægemidlers værdi kræver forberedelse
- Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers
- 24 projekter fra hele landet er nomineret til Danmarks bedste kliniske forsøg
- Metformin kan give alvorlige bivirkninger
- FDA er begejstrede for Lundbeck-middel til personer med Alzheimers – dansk overlæge siger nej tak
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen