Kræftdag 2023: Immunterapi vinder stadig frem

Udvidet brug af nyere kræftbehandlinger som immunterapi – også inden eventuel operation – kan forbedre overlevelsen yderligere, men vil forøge presset på de offentlige sundhedsudgifter i de kommende år. Det var konklusionen fra flere onkologer på Kræftdag 2023.

Annonce

Topstudier på ASH 2023: Darzalex og venetoclax imponerer igen

Nogle af de forskningsresultater, der blev fremlagt på sidste dag af årets store hæmatologiske kongres i USA, viste, at darzalex måske skal have en plads i første linje ved behandling af myelomatose, og at venetoclax plus ibrutinib kan gøre noget godt for patienter med tilbagefald ved mantlecellelymfom.

Financial Times kårer Lars Fruergaard Jørgensen som årets person

Det internationale medie Financial Times har kåret Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, som årets person. 

Mediet har bl.a. valgt den administrerende direktør som årets person for sin rolle i at udføre en ‘tålmodig, vedholdende, men transformerende innovation’.  Han ‘pionerer en kommerciel innovation, som kan have omfattende indflydelse på ikke kun sundhed, men også samfund, offentlige finanser og vores forhold til mad’, skriver mediet.

Kilde: Financial Times

EMA er i gang med at vurdere Wegovy til at behandle kardiovaskulær sygdom

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) er i gang med at vurdere, hvorvidt indikationen til vægttabsmidlet Wegovy skal udvides, så den også omfatter kardiovaskulær sygdom.

Det viser Amgros’ Horizon Scanning-orientering. Vurderingen af en indikationsudvidelse til semaglutid, som er det aktive stof i Wegovy, er stadig på det tidligt stadie den ‘indledende evaluering’. Amgros vurderer, at en eventuel godkendelse vil komme i juni 2024.

Kilde: Amgros

Tyske pakker med paracetamol stikpiller er på vej til Danmark

Der har i længere tid været forsyningsproblemer med paracetamol stikpiller til børn. Men nu er der en stor leverance med 10.500 pakker på vej til Danmark fra Tyskland.

Pakkerne vil blive fordelt ligeligt i hele landet. Styrelsen har givet en dispensation fra receptbekendtgørelsen, da der ellers skulle bruges en recept til hvert udenlandsk handelsnavn, som ikke normalt er på det danske marked. I øjeblikket bliver der solgt omkring 2.000 pakker med paracetamol stikpiller om ugen.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

BioNTech vil begynde vaccineproduktion i Rwanda i 2025

Den tyske virksomhed BioNTech har åbnet og indviet sin første fabrik i byen Kigali i Rwanda. Selskabet forventer at være klar til at begynde at producere mRNA-vacciner i 2025.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. Indvielsen skete i forbindelse med, at den første produktionsenhed, som selskabet kalder BioNTainer, blev sat op.

Kilde: BioNTech

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job