Annonce

Nu kan man købe et COVID-19-stik

Fra 15. november kan borgere uden for risikogruppen købe en COVID-19-vaccination med en variantopdateret boostervaccine. 

Det skriver Sundhedsministeriet.

Der frigives Pfizers Cominarty-vaccine og Modernas SpikeVax-vaccine. Vaccinationen vil kunne købes af borgerne hos de praktiserende læger, apoteker og andre, der vælger at indgå i ordningen.

Kilde: Sundhedsministeriet

Nye anbefalinger for melatonin

Læger kan overveje melatonin til børn og unge med længerevarende søvnforstyrrelser, der påvirker dagligdagen, og hvor anden behandling ikke har haft tilstrækkelig effekt.

Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Anbefalingen er en del af nye nationale kliniske anbefalinger på området for melatonin, som bl.a. produceres af Orifarm, Tekada og Unimedic.

Sundhedsstyrelsen har gransket området, fordi brugen af melatonin blandt børn og unge er steget markant.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

GSK stopper forsøg

GSK stopper rekrutteringen af forsøgspersoner til deres fase 2- og 3-forsøg EAGLE, der afprøver det endnu ikke-godkendte gepotidacin mod urinvejsinfektion hos kvinder.

Det skriver GSK.

Tidlige analyser af de første 3.000 forsøgspersoner viste, at behandlingen var så effektiv og sikker i forhold til nitrofurantoin, at der ifølge myndighederne ikke længere var grund til at fortsætte.

GSK planlægger at indsende ansøgninger hos FDA og EMA i det første halvår af 2023.

Kilde: GSK

Dansker i front for Boehringer Ingelheim

Lægeuddannede Lykke Hinsch Gylvin skal som chief medical officer stå i spidsen for Boehringer Ingelheims forretning på det medicinske område.

Det skriver hun på LinkedIn.

»Det er så spændende at være en del af denne virksomhed, da vi deler vores passion for at levere innovativ medicin til patienter hurtigere,« skriver hun.

Lykke Hinsch Gylvin har en fortid som chef i bl.a. Novartis, AstraZeneca og Roche. Hun er uddannet læge fra Københavns Universitet.

Kilde: LinkedIn

Flere job