Annonce

Flere regioner politianmelder borgere for indløste Ozempic-recepter

Region Nordjylland har besluttet at politianmelde en borgere, efter at vedkommende ifølge regionen har indløst recepter på Ozempic, som svarer til mere end tre års forbrug det seneste år.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse onsdag. Samme udmelding kom fra Region Hovedstaden, Sjælland og Midtjylland tirsdag. De tre regioner har henholdsvis besluttet at politianmelde 20, 3 og 6 borgere for samme mistanke.

Kilde: Region Nordjylland

Pfizer præsenterer overskud i fjerde kvartal

Den amerikanske medicinalvirksomhed Pfizer har kunnet præsenteret et overskud i fjerde kvartal sidste år. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er bl.a. blevet hjulpet på vej af Pfizers globale omstruktureringer og nedskæringer. Selskabet har fyret medarbejdere i Irland, Storbritannien og USA. Pfizer har også lagt sine nordiske afdelinger sammen i en klynge med Ahmet Giray Ölmez som direktør.

Kilde: Reuters

FDA afviser lægemiddel til at behandle transportsyge

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA har afvist at godkende et lægemiddel til at behandle transportsyge fra selskabet Defender Pharmaceuticals, som har hovedkvarter i Missouri, USA.

Det skriver FirstWord Pharma, som henviser til en udtalelse fra selskabet, der ikke begrunder FDA’s afvisning. Lægemidlet fra Defender Pharmaceuticals er målrettet transportsyge hos astronauter og personale, som er i militæret.

Kilde: FirstWord Pharma

Medicinrådet vil have prisen ned på nyrekræftbehandlinger

Medicinrådet vil fortsat ikke anbefale fire behandlinger til metastatisk nyrekræft, da rådet mener, at de er for dyre. Det skriver rådet i en pressemeddelelse.

Rådet har tidligere opfordret virksomhederne bag behandlingerne til at sænke prisen. Det er ikke sket, og derfor er de fire behandlinger fortsat ikke blevet anbefalet i den opdaterede lægemiddelrekommandation for metastatisk nyrekræft, som kom i sidste uge.

Kilde: Medicinrådet

Annonce

Flere job