Voucher-forslag fra EU-Kommissionen er en potentiel game changer

Alle er enige om, at antimikrobiel resistens (AMR) udgør en stigende global sundhedstrussel, men ingen vil betale for udviklingen af nye typer antibiotika. Med EU-Kommissionens forslag til revision af EU’s lægemiddellovgivning er der dog håb forude. Tildelingen af en voucher, som modtageren kan sælge videre til høj pris, vil ændre situationen markant.

Annonce

Sanofi viser positive resultater med medicin til rygerlunger

Et studie viser, at fordelene ved den anti-inflammatoriske medicin Dupixent, som behandler rygerlunger, satte hurtigt ind og varede et år, som var længden på studiet. Det meldte den franske medicinalvirksomhed Sanofi ud søndag aften. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nu er virksomheden i dialog med globale vagthunde, i forhold til om resultaterne fra studiet er væsentlige nok til at støtte en regulatorisk behandling, eller om det først vil kræve resultater fra et andet forsøg, som er i gang.

 

Kilde: Reuters

Medicoindustrien skal have ny formand og næstformand

Anders Nørby, der er senior vice president R&D hos Coloplast, genopstiller ikke som formand for Medicoindustriens bestyrelse. Sven Dohmann, der er næstformand, har desuden valgt at trække sig. Derfor skal brancheforeningen nu finde en ny formand og næstformand til sin bestyrelse. Det skriver MedWatch.

Sven Dohmann, der var valgt for en periode på to år, stopper som landedirektør hos Johnson & Johnson og har meldt sin afgang som næstformand efter et år på posten. På en generalforsamling i sidste uge blev tre nye medlemmer meldt ind i bestyrelsen, som skal konstitueres i den nærmeste fremtid.

Kilde: MedWatch

Studie: Deprimeret af hormonel prævention kan måske give større risiko for fødselsdepression

Hvis en kvinde har udviklet en depression i forbindelse med opstart på hormonel prævention, så tyder ny forskning på, at hun kan have større risiko for også at udvikle en fødselsdepression. Det er sammenlignet med kvinder, som tidligere har haft en depression.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse. Studiet, som er udgivet i JAMA Psychiatry, er et registerstudie med data fra omkring 200.000 førstegangsfødende.

Kilde: Københavns Universitet

Studie: Vægttabsmedicin ser ud til at have effekt på risiko for hjertesygdomme

Novo Nordisk vægttabsmedicin Wegovy ser ud til også at være med til at nedsætte risikoen for hjertesygdomme. Det viser ny forskning fra amerikanske Mayo Clinic. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Efter at have taget semaglutid i et år blev forsøgsdeltagernes risiko for hjerteanfald og slagtilfælde reduceret. Der var dog blot 93 patienter i studiet, og derfor er der ifølge forskerne brug for at gennemføre flere og større studier.

Kilde: Reuters

Annonce

Innovation bliver en fast del af medicinuddannelsen i København

Fremtidens læger skal trænes i innovation, som nu bliver en fast del af medicinuddannelsen på Københavns Universitet. Det er en ‘milepæl’, lyder det fra prodekan Trine Winterø. Det skal placeres i fagmiljø, hvor der allerede foregår meget innovation, fortæller Torben Lykke Sørensen, studieleder for medicin, om det nye fag.

Flere job