Annonce

Regionerne kontakter hundredvis af læger: Skal udskrive mindre Ozempic

Landets fem regioner vil have de praktiserende læger til at udskrive færre recepter på den populære diabetesmedicin Ozempic. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Medicinrådets vejledning skal en patient først have prøvet et billigere alternativ, inden at de får udskrevet Ozempic. Det mener regionerne bl.a., at lægerne ikke altid overholder. Derfor har de kontaktet hundredvis af praktiserende læger rundt omkring i landet.

Kilde: Jyllands-Posten

EMA efterspørger mere data til undersøgelse af GLP-1-medicin og selvmordstanker

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, er i gang med at undersøge om selvmordstanker kan være en bivirkning ved at tage medicin baseret på GLP-1. Agenturet har nu efterspurgt mere data fra producenterne til sin undersøgelse.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. De to populære lægemidler Wegovy og Ozempic til henholdsvis vægttab og diabetes, som Novo Nordisk står bag, er bl.a. baseret på GLP-1.

Kilde: Reuters

Pfizer opgiver vægttabstablet, der skal gives to gange dagligt

Den amerikanske virksomhed Pfizer har valgt ikke at fortsætte udviklingen af sit GLP-1-vægttabsmiddel i tabletform, hvor det skal tages to gange dagligt.

Det skriver mediet FirstWord Pharma. I stedet vil virksomheden fokusere på en version af lægemidlet, som er baseret på det aktive stof danuglipron, hvor det bliver administreret én gang dagligt.

Kilde: FirstWord Pharma

FDA giver accelereret godkendelse til kræftbehandling fra Eli Lilly

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA har givet en såkaldt accelereret godkendelse til en kræftbehandling fra medicinalvirksomheden Eli Lilly. Det skriver mediet Fierce Pharma.

Det er Eli Lillys behandling Jaypirca, som er blevet godkendt til at behandle kronisk lymfatisk leukæmi og lille lymfatisk lymfom hos patienter, der tidligere har fået mindst to andre former for behandling. En accelereret godkendelse kræver, at virksomheden leverer mere data, som bekræfter lægemidlets effekt.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Vi skal tale åbent om prostatakræft

Prostatakræft udgør en af de største sundhedsmæssige udfordringer for mænd i Danmark. Alligevel er sygdommen omgivet af både myter og fordomme, og sygdomsbyrden er langt større, end den burde være. Det er på høje tid, vi giver sygdommen den politiske og samfundsmæssige opmærksomhed, den er berettiget til.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job