Annonce

CHMP anbefaler Dupixent til små børn med astma

Ekspertpanelet CHMP under Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA anbefaler en godkendelse af Dupixent til børn i alderen 6 til 11 år med alvorlig astma og type 2-inflammation. Det skriver PharmaTimes.

Anbefalingen er baseret på et fase 3-forsøg, der viste, at Dupixent sammenlignet med standardbehandling var i stand til at reducere antallet af alvorlige astmaanfald og forbedre lungefunktionen.

Når CHMP har anbefalet en godkendelse, går der typisk ikke lang tid, før EU-Kommissionen kommer med en afgørelse.

Kilde: PharmaTimes

Lægemiddelstyrelsen tilbagekalder tilladelse til salg af håndkøbslægemidler

Med virkning fra den 31. januar 2022 har Lægemiddelstyrelsen tilbagekaldt tilladelsen til detailforhandling af håndkøbslægemidler for Bilka i Tilst. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Beslutningen fra Lægemiddelstyrelsen er resultatet af gentagne anmeldelser fra borgere samt politi vedrørende overtrædelser af betingelserne for at forhandle håndkøbsmedicin uden for apotekerne.

Fra dags dato må Bilka i Tilst derfor ikke forhandle håndkøbslægemidler.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

Bavarian Nordic vil lave universel booster-vaccine

Bavarian Nordic er ikke bekymret for at komme for sent til festen med selskabets potentielle vaccine mod coronavirus. Det skriver Medwatch.

Topchef i Bavarian Nordic Paul Chaplin fortæller, at den danske vaccineproducent sigter mod at lave en universel booster-vaccine, der beskytter mod alle varianter og i lang tid.

Bavarian Nordic laver i øjeblikket forsøg, der skal vise, om deres vaccinekandidat kan leve op til de forventninger, som Paul Chaplin har.

Kilde: Medwatch

FDA godkender endeligt Modernas coronavaccine

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har givet Modernas coronavaccine Spikevax den endelige godkendelse. Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

Indtil nu har Spikevax kun været betinget godkendt, men den bliver nu endeligt godkendt til vaccinering af personer over 18 år.

Foruden godkendelsen af vaccinen i sin egen ret gælder den endelige godkendelse også brugen af Spikevax som booster-vaccine, hvor vaccinerede førhen er blevet vaccineret med andre vacciner.

Den endelige godkendelse af Spikevax er baseret på kliniske data, der viser, at vaccinen er 93 pct. effektiv i forhold til at forhindre smitte med coronavirus og 98 pct. effektiv i forhold til at forhindre alvorlig sygdom.

Kilde: FDA

Flere job