Kære regering, her er vores erfaringer med et stærkt offentligt-privat partnerskab

Sammen er vi på Rigshospitalet, i Janssen og Johnson & Johnson MedTech, i gang med at gøre os de første erfaringer med vores strategiske samarbejde blandt andet om bedre behandling af kræft. Dem deler vi her som input til jeres arbejde i Sundhedsstrukturkommissionen. Offentligt privat-samarbejde ser vi nemlig som en af løsningerne på sundhedsvæsenets alvorlige udfordringer, skriver Julie Brooker og Henning Langberg.

Annonce

Genmab fremviser skuffende overskud i første kvartal

Det danske selskab Genmabs overskud lander på 226 mio. kr. i første kvartal. Det er omkring 260 mio. kr. lavere end analytikernes forventninger. Det skriver Euroinvestor.

Selskabets omsætning slår derimod forventningerne. I årets første tre måneder har Genmab omsat for 2854 mio. kr. Det er cirka 50 mio. kr. mere end analytikernes estimat.

Kilde: Euroinvestor

Mikrobiom kan indeholde svaret på, hvorfor immunterapi fejler

Tarmens mikrobiom indeholder måske svaret på, hvorfor immunterapi ikke virker på nogle patienter med kræft. Det skriver Fierce Biotech.

I et nyt studie har forskere, blandt andet fra Harvard Medical School, undersøgt forholdet mellem tarmens adfærd og to molekyler, der spiller en rolle i at få aktiveret immunsystemet eller mangel på samme. Studiet er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature.

Kilde: Fierce Biotech

Svenske Sobi køber CTI BioPharma

Det svenske medicinalfirma Sobi har indgået en aftale om at købe amerikanske CTI BioPharma, der udvikler behandlinger inden for hæmatologisk kræft.

Det skriver FirstWord Pharma. Sobi køber den amerikanske virksomhed for 1,7 milliarder kroner svarende til omkring 11 milliarder danske kroner. Dermed øger Sobi sit hæmatologi-sortiment med Vonjo, som er en oral kinasehæmmer.

 

Kilde: FirstWord Pharma

Bayer indgår samarbejde om strålebehandling af kræft

Tyske Bayer indgår et samarbejde med Bicycle Therapeutics om at arbejde på det britiske selskabs lægemiddelkandidater til strålebehandling af kræft. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bicycle Therapeutics modtager 45 mio. dollars svarende til godt 300 mio. danske kr. med aftalen. Det beløb kan potentielt løbe op i 1,7 mia. dollars eller omkring 11 mia. danske kroner afhængigt af udvikling, markedsresultater og royalties.

Kilde: Reuters

Annonce

Methotrexat koblet til øget risiko for udvikling af hudkræft

Stor dansk undersøgelse peger på, at det er forbundet med øget risiko for udvikling af forskellige former for hudkræft at være i behandling med methotrexat. Der er behov for flere undersøgelser til at belyse sammenhængen, siger forsker.

Flere job