Annonce

COVID-19 giver ikke diabetes

En COVID-19-infektion ser ikke ud til at øge risikoen for diabetes hos børn.

Det skriver SSI.

Et forskningsprojekt viser, at danske børn, der blev smittet med COVID-19 ikke hyppigere udviklet type 1-diabetes end børn, der ikke blev smittet.

Studier fra udlandet har ellers indikeret en sammenhæng, men det strider altså imod danske resultater fra 1,1 mio. danske børn.

Kilde: SSI

Pfizer vil opdage ny klasse af medicin

Pfizer og Clear Creek Bio vil samarbejde om et forskningsprogram rettet mod SARS-CoV-2 Papain-lignende protease.

Det skriver Pfizer.

Aftalen har til formål at fremme opdagelsen og udviklingen af ​​nye papain-lignende protease-hæmmere og potentielt introducere en ny klasse af orale antivirale midler i kampen mod COVID-19.

Ifølge aftalen mellem de to virksomheder skal de arbejde sammen om at identificere en PLpro-kandidat til at komme videre til klinisk afprøvning.

Kilde: Pfizer

Novartis’ Kisqali forlænger overlevelsen

Novartis’ Kisqali forlængede progressionsfri overlevelse hos patienter med aggressiv HR+/HER2− metastatisk brystkræft sammenlignet med kemoterapi.

Det skriver Novartis.

I fase to-forsøget RIGHT Choice, der inkluderede 222 patienter, fordoblede Kisqali plus endokrin terapi den mediane progressionsfri overlevelse sammenlignet med kemoterapi.  

I gruppen af patienter, der modtog Novartis produkt, var den mediane progressionsfri overlevelse 24 måneder sammenlignet med 12,3 måneder for gruppen, der kun fik kemoterapi.

Kilde: Novartis

Jardiance virker til børn med diabetes

Boehringer Ingelheims viser i et nyt fase tre-forsøg, at Jardiance kan sænke blodsukkerniveauet hos børn og unge med type 2-diabetes.

Det skriver Boehringer Ingelheim.

Dermed er Jardiance den første SGLT2-hæmmer, der viser signifikant reduktion i blodsukkerniveauet hos 10-17-årige.

Sikkerhedsdata fra DINAMO-forsøget svarede til dem hos voksne med type 2-diabetes.

Kilde: Boehringer Ingelheim

Annonce

BMS-chef til Danske Regioner: I overser principiel diskussion

Adm. direktør i Bristol-Myers Squibb, Anders Thelborg, kalder Danske Regioners tiltag for at nedbringe Medicinrådets sagsbehandlingstider ‘ekstremt positive’, men antallet af afvisninger i Medicinrådet kalder på en grundlæggende diskussion om rådets kerneopgave, siger han.

Flere job