Annonce

Moderna indleder stort studie af ny mRNA-vaccine

De første forsøgspersoner har fået et stik i Modernas fase 3-studie, der undersøger det amerikanske firmas mRNA-vaccine mod cytomegalovirus (CMV). Det skriver Moderna.

CMV er ifølge firmaet den hyppigste årsag til fødselsdefekter i USA. Samtidig findes der endnu ingen vaccine mod sygdommen.

Cytomegalovirus ligger latent i kroppen resten af livet efter infektion og kan føre til livslange sygdomme. Inficerede mødre kan overføre virus til fosteret.

Kilde: Moderna

WHO vil have mere COVID-forskning i vacciner, mundbind og respiratorer

WHO’s krisekomité understregede i år, at COVID-19-krisen stadig gør sig gældende, og at der derfor er behov for mere forskning i vacciner. Det skriver Medwatch.

»Selvom der er sket fremskridt med flere vaccinationer og behandlinger, tyder analyser af den nuværende situation og prognoser på, at pandemien langt fra er slut,« lyder det fra komitéen.

Noget af det, der skal forskes mere i, er mundbind, respiratorer og ikke mindst næste generation af vacciner.

Mundbind, fysisk afstand, håndsprit og bedre ventilation indendørs har været afgørende for at nedbringe smitten, skriver komitéen i en udtalelse.

Kilde: Medwatch

Annonce

FDA-komité lægger op til godkendelse af Pfizer-BioNTechs COVID-vaccine til børn

FDA’s rådgivende komité stemmer for nødautorisation til Pfizer-BioNTecs COVID-19-vaccine hos børn mellem 5-12 år. Det skriver Pfizer.

Komitéen har gransket data, der ifølge Pfizer viser en god sikkerhedsprofil og en effektivitet på 90,7 pct. i patientgruppen i en periode, hvor Delta-varianten var dominerende.

Børnene blev i studiet stukket med en mindre dosis på 10 microgram.

Kilde: Pfizer

Dansk dreng død af COVID-19

En ellers rask dansk dreng uden andre sygdomme er død af COVID-19. Det skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Ifølge mediet kommer drengen fra Nordjylland og var i alderen 10-19 år. Data kommer fra SSI.

Det er første gang under coronapandemien, at et barn i denne aldersgruppe er død efter smitte med coronavirus, og det er kun tredje gang, at et barn dør med coronavirus i Danmark. To børn i aldersgruppen 0-9 år er døde med COVID-19, men begge havde andre sygdomme.

Kilde: Sundhedspolitisk Tidsskrift

Flere job