Annonce

Mette Frederiksen i åbningstale: Vi må tænke nyt

Statsministeren talte igen om den akutplan, som regeringen vil afsætte to mia. kr., til samt nedsættelsen af en strukturkommission, da hun tirsdag genåbnede Folketinget.

Det skriver Altinget.

I talen lagde hun op til, sygehuse potentielt række ud over egen sektor for at få borgeren helt ud i pågældendes eget hjem mhb. på at spare en indlæggelse.

»Vi må tænke nyt. Organisere sundhedsvæsenet på en ny måde. Hele vejen rundt,« sagde hun i sin tale.

Kilde: Altinget

Leo Pharma undersøger nyt antistof

Leo Pharma tester et nyt antistof til en potentiel brug mod flere inflammatoriske sygdomme i fase et.

Det skriver Medwatch.

Studiet blev registeret i forsøgsdatabasen clinicaltrials.gov i sidste uge. Her fremgår det, at formålet forsøget er at undersøge bivirkninger ved det nye stof.

Stoffet, der indtil videre er navngivet LEO 158968, afprøves på 112 forsøgspersoner med forventet studiestart i næste måned.

Kilde: Medwatch

Annonce

Modernas RSV-vaccine når endepunkt i fase tre

Moderna mRNA-vaccine mod RS-virus når primært endepunkt i firmaets fase tre-forsøg med en effektivitet på 83,7 pct. hos ældre.

Det skriver Moderna.

Ifølge Moderna er vaccinen veltolereret i studiet, der inkluderede omkring 37.000 forsøgspersoner.

På baggrund af bl.a. fase tre-forsøget vil Moderna forsøge at få en godkendelse i hus.

Kilde: Moderna

Pfizer tilbyder nu medicin til nonprofit-priser til 45 lande

Pfizer udvider sit lavpris-programmet til at inkludere fuld portefølje potentielt til større gavn for 1,2 milliarder mennesker i 45 lavindkomstlande.

Det skriver Pfizer.

Dermed bliver programmet udvidet til samtlige af firmaets lægemidler og vacciner, der er tilgængelige i USA eller EU, hvilket øger det samlede udbud fra 23 til omkring 500 produkter.

Pfizer har iværksat et pilotprogram med Rwanda om den fulde portefølje, mens 16 lavindkomstlande i er dialog med Pfizer.

Kilde: Pfizer

Flere job