Jørgen Schøler går på pension, men fortsætter som formand for Medicinrådet

Venner og kolleger sagde i sidste uge farvel til Jørgen Schøler Kristensen, der har valgt at lade sig pensionere fra stillingen som lægefaglig direktør på AUH. Samtidig stopper han fra årsskiftet som konstitueret koncerndirektør i Region Midtjylland. Han fortsætter dog som formand for Medicinrådet.

Annonce

WHO blåstempler GSK’s malariavaccine

GSK annoncerede i sidste uge, at WHO har tildelt firmaets malariavaccine, Mosquirix, status som prækvalificeret, hvilket er påkrævet, hvis FN-organisationer såsom UNICEF kan tage vaccinen i brug.

Det skriver GSK.

Prækvalifikation til Mosquirix kommer på baggrund af WHO’s vurdering af kliniske, sikkerhedsmæssige og tekniske data, der bekræfter, at vaccinen lever op til standarder for kvalitet, sikkerhed og effektivitet og er egnet til målgruppen.

Kilde: GSK

FDA’s ekspertpanel mødes med GSK om tablet mod nyresvigt

FDA’s ekspertpanel skal granske GSK’s ansøgning for tabletten mod kronisk nyresvigt, daprodustat.

Det skriver GSK.

Daprodustat er en såkaldt oral hypoxi-inducerbar faktor prolyl-hydroxylase-hæmmer (HIF-PHI).

FDA har tidligere afvist to rivalers, AstraZeneca og Otuska, tilsvarende præparater, så derfor er der lagt i kakkelovnen til et interessant møde.

GSK’s ansøgning er baseret på firmaets ASCEND-program, som viste, at daprodustat forbedrede hæmoglobinen inden for målniveauet (10-11,5 g/dL).

Kilde: GSK

Annonce

ECDC og EMA går sammen om nye anbefalinger til COVID-19-vacciner

ECDC og EMA har udsendt en fælles erklæring med opdaterede anbefalinger om brugen af ​​de nyligt godkendte tilpassede COVID-19-vacciner.

Det skriver EMA.

Formålet er at understøtte planlægningen af ​​efterårets og vinterens vaccinationskampagner.

Særligt forholder EMA og ECDC sig til brugen af de nye COVID-19-vacciner, som ECDC og EMA anbefaler bruges hos personer, der er mere udsatte for at udvikle alvorlig sygdom på grund af visse risikofaktorer.

Kilde: EMA

Amgros vægter miljø 20 pct. i nyt udbud

På vegne af de fem regioner har Amgros publiceret et nyt udbud på skyllevæsker til en værdi af i alt 120 mio. kr., hvor Amgros bruger de nye fællesnordiske emballagekriterier og stille krav til mere bæredygtig emballage i vores udbud.

Det skriver Amgros.

I udbuddet finder Amgros i de fleste af tilfældene vinderne ud fra kriterierne økonomi, brugervenlighed og miljø. Her vægter økonomi 40 pct., brugervenlighed 40 pct. og miljø 20 pct.

Kilde: Amgros