Fredagens internationale tophistorier fra ESC

Dagens Pharma har fundet frem til førstedagens mest interessante internationale præsentationer på dettes års store kongres for European Society of Cardiology, ESC.

Annonce

Indonesien godkender Takedas vaccine mod denguefeber

Takeda meddelte i sidste uge, at virksomhedens vaccine mod denguefeber, Qdenga, er blevet godkendt af Indonesiens nationale lægemiddelstyrelse til forebyggelse af denguefeber hos personer i alderen seks år til 45 år.

Det skriver Takeda i en pressemeddelelse.

Vaccinen er den eneste vaccine mod denguefeber, der er godkendt i Indonesien til brug hos individer uanset tidligere dengue-eksponering.

Denguefeber er en myggebåren virussygdom. I de seneste år har Indonesien været ramt af næsten halvdelen af ​​denguefebersygdommen i Sydøstasien og lider fortsat af en af ​​de højeste byrder af denguefeber i verden.

Alene i første halvdel af 2022 rapporterede Indonesien over 63.000 tilfælde af denguefeber og næsten 600 dødsfald.

Kilde: Takeda

Pfizer præsenterer gode fase 3-resultater med RSV-vaccine

Pfizer meddelte i sidste uge positive toplinjedata fra firmaets fase 3-forsøg RENOIR, der afprøver firmaets bivalente RSV-vaccinekandidat, RSVpreF, hos ældre over 60 år. 

Det skriver Pfizer i en pressemeddelse.

Den bivalente vaccinekandidat er sammensat af to præfusion F-proteiner udvalgt til at optimere beskyttelsen mod RSV A- og B-stammer.

RSV-sygdom er karakteriseret ved adskillige luftvejssymptomer, der varierer fra milde til alvorlige.

Resultaterne viser, at vaccinen har en effektivitet på 66,7 pct.

Baseret på disse resultater planlægger Pfizer at ansøge om en godkendelse hos FDA og andre myndigheder de kommende måneder.

Kilde: Pfizer

Annonce

Styrelse på udkig efter patientorienteret medlem til centralt råd

Lægemiddelstyrelsen søger et nyt medlem til Rådet for Lægemiddelovervågning.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen på sin hjemmeside.

Der er en ledig plads, fordi et medlem, der var repræsentant for patienter, er udtrådt af rådet.

Derfor søger Lægemiddelstyrelsen et nyt medlem til rådet. Den ledige plads vil blive besat med en ny repræsentant for patienter.

Der vil ved udpegningen blive lagt vægt på viden om, praktisk erfaring med og interesse for lægemiddelsikkerhed og bivirkningsområdet. Medlemmer udpeges på baggrund af personlige kompetencer og relevant erfaring.

Der udbetales ikke vederlag til medlemmer af rådet. Befordringsgodtgørelse ydes efter statens regler.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Leo Pharma med nye Adtralza-data til EADV

Leo Pharma præsenterer nye data omkring firmaets arbejde inden for moderat til svær atopisk dermatitis og kronisk håndeksem på den kommende European Academy of Dermatology and Venereology (EADV) kongres, der finder sted i september i Italien.

Det skriver Leo Pharma i en pressemeddelelse.

Datapræsentationer vil dele resultaterne af Adtralza (tralokinumab) til behandling af moderat til svær atopisk dermatitis hos voksne og unge og delgocitinib-creme, der er en JAK-hæmmer til potentiel behandling af voksne patienter med moderat til svær kronisk håndeksem.

Adtralza er endnu ikke godkendt til brug hos unge i alderen 12 til 17 år.

Kilde: Leo Pharma

Flere job