Innovation bliver en fast del af medicinuddannelsen i København

Fremtidens læger skal trænes i innovation, som nu bliver en fast del af medicinuddannelsen på Københavns Universitet. Det er en ‘milepæl’, lyder det fra prodekan Trine Winterø. Det skal placeres i fagmiljø, hvor der allerede foregår meget innovation, fortæller Torben Lykke Sørensen, studieleder for medicin, om det nye fag.

Annonce

Forbrugerpriser på apoteksmedicin holder sig i ro

På trods af høj inflation i samfundet så har priserne på tilskudsberettiget medicin, som bliver solgt af medlemmerne af Lægemiddelindustriforeningen (Lif), holdt sig i ro. Det viser en gennemgang af priserne på medicin, som Lif har lavet. Medicin fra Lifs medlemmer er således steget i pris med under én procent de seneste seks kvartaler.

»Selvom det for nogle kan være svært at få pengene til at række ved stigende forbrugerpriser, er det positivt for mange mennesker, at deres medicin ikke er steget,« siger Henrik Vestergaard, viceadm. direktør i Lif, i en pressemeddelelse.

Kilde: Lægemiddelindustriforeningen

Roche: Lægemiddel til multipel sklerose reducerer hjernelæsioner

Den schweiziske medicinalvirksomhed Roche har offentliggjort positive resultater fra sit fase 2-forsøg med sin lægemiddelkandidat til multipel sklerose. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lægemidlet reducerede signifikant hjernelæsioner hos personer, der lider af multipel sklerose med tilbagevendende anfald, sammenlignet med en kontrolgruppe, der fik placebo.

Kilde: Reuters

Annonce

Google lancerer AI-værktøj til at opdage lægemidler og personlig medicin

Google Cloud lancerer to typer af kunstig intelligens, som skal accelerere udviklingen af personlig medicin og opdagelsen af nye lægemidler. De to typer af AI er målrettet biotekvirksomheder, medicinalvirksomheder og organisationer i det offentlige.Det skriver FirstWord Healthtech

Den ene AI – kaldet Target and Lead Identification Suite – kan blandt andet ifølge Google hjælpe forskere med at kortlægge aminosyre-funktioner og forudsige proteinstrukturer. Mens den anden – Multiomics Suite – eksempelvis skal hjælpe med at accelerere opdagelsen af genomiske data.

Kilde: FirstWord Healthtech

AstraZeneca trækker sig fra amerikansk brancheorganisation

Medicinalvirksomheden AstraZeneca har valgt at forlade den amerikanske brancheorganisation The Pharmaceutical Research and Manufacturers of America. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

AstraZeneca har besluttet sig for ikke at fortsætte sit medlemskab, fordi man mener, at man kan bruge virksomhedens ressourcer bedre på anden vis. Virksomheden vil i stedet finde andre måder at engagere og markere sig på det statslige og føderale niveau i USA.

Kilde: Reuters

Nyt medlem af Medicinrådet: »Transparens giver legitimitet«

Professor i sundhedsøkonomi Rikke Søgaard er nyt medlem af Medicinrådet, der nu tæller to sundhedsøkonomer. Hun har i sin lange karriere fokuseret på prioritering i sundhedsvæsenet og vægter transparens højt, når det kommer til at prioritere i ressourcer.

Flere job