Annonce

Overlæge Ann-Brit Eg Hansen er nyt medlem af Medicinrådet

Ann-Brit Eg Hansen, som er overlæge på Hvidovre Hospital og lektor på Københavns Universitet, er nyt medlem af Medicinrådet. Hun er udpeget af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).

Det skriver Medicinrådet i en pressemeddelelse. LVS mangler stadig at udpege et til medlem til Medicinrådet, efter at to af selskabets repræsentanter Niels Obel og Dorte Lisbeth Nielsen stoppede i Medicinrådet ved udgangen af 2023.

Kilde: Medicinrådet

Studie: Blodproteiner kan bruges til at forudsige demens

Bestemte proteiner, som findes i blodet, ser ud til at kunne bruges til at forudsige udviklingen af demens op til 15 år før en klinisk diagnose. Det viser et nyt studie, som derved bakker om op fund fra flere andre mindre studier.

Det skriver Financial Times. Forskerne har analyseret blodprøver fra mere end 56.000 personer fra den britiske genetiske database UK Biobank. Studiet er publiceret i Nature Aging.

Kilde: Financial Times

Tidlige resultater tyder på, semaglutid har god effekt efter hofteoperation

Tidlige data fra to studier tyder på, at semaglutid, som er det aktive stof i Ozempic og Wegovy, bl.a. har en god effekt på risikoen for infektioner efter en hofteoperation.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Resultaterne blev præsenteret på et møde for ortopædkirurger. Patienter, som blev behandlet med Ozempic før operationen, havde ifølge forskerne bla. 44 pct. lavere risiko for at udvikle en infektion.

Kilde: Reuters

SSI leder EU-projekt, som skal udvikle spildevandsovervågning

Statens Serum Institut (SSI) står i spidsen for et nyt EU-projekt, som skal videreudvikle på, hvordan man kan overvåge spildevandet for sygdomme i Europa. 

Projektet løber over tre år, og repræsentanter fra 26 lande deltager. Målet er, at man ved at undersøge prøver fra spilde kan måle på forekomsten af forskellige sygdomme. SSI leder projektet sammen med det græske folkesundhedsinstitut.

Kilde: Statens Serum Institut

Annonce

Flere job