KOL: Inhalatorer med binyrebarkhormon øger risiko for lungebetændelser

Brugen af inhalationsbinyrebarkhormon blandt personer med KOL øger risikoen for at blive indlagt med lungebetændelse. Jo højere dosis binyrebarkhormon, desto større er risikoen, viser ny forskning. Har man behov for binyrebarkhormon for at holde KOL-forværringer stangen, bør man nøjes med den laveste dosis, siger overlæge.

Annonce

Tredje generation af næsespray mod migræne slår placebo

Biohavens næsespray mod akut migræne slår placebo i firmaets fase tre-forsøg.

Det skriver The Lancet, som har bragt studiets resultater.

Næsesprayen med det aktive stof zavegepant er tredje generation af de såkaldte CGRP-hæmmere og den første, der kan bruges som næsespray.

Resultaterne viste, at 147 (24 pct.) forsøgspersoner i gruppen, der fik medicinen (623 forsøgspersoner) nåede smertefrihed efter to timer, mens 96 (15 pct.) forsøgspersoner i gruppen, der fik placebo (646 forsøgspersoner) nåede samme effekt.

Kilde: The Lancet

Norvartis-middel viser ingen effekt alligevel

Foreløbige resultater fra Novartis’ fase tre-forsøg med Adakveo viste ingen forskel mellem produktet og placebo i de årlige rater af vaso-okklusive kriser hos patienter med den sjældne og medfødte blodsygdom seglcellesygdom.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen på sin hjemmeside.

Meddelelsen er viderekommunikeret fra EMA, der nu vil undersøge, om midlets effekt stadig er større end graden af bivirkninger.

Produktet viste en klinisk effekt i Novartis’ fase to-forsøg, hvilket kastede en betinget anbefaling af sig under forudsætning af, at Norvartis udførte et større forsøg. 

Det er dette forsøg, som nu ikke kan vise effekt over placebo.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Evusheld droppet i England

Engelske NICE trækker sin anbefaling af brugen af AstraZenecas antistof Evusheld, da det ifølge agenturet ikke virker mod dominerende COVID-19-varianter.

Det skriver NICE.

Meldingen kommer i kølvandet på, at FDA for nylig også trak sin godkendelse af præparatet af samme årsag.

EMA har endnu ikke meldt ud, hvordan man i Europa håndterer situationen.

Kilde: NICE

Annonce

Flere job